Ankara Üniversitesi 17-21 Mart 2014 Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Bilgilendirme Haftası

Cinsel taciz ve saldırı, bir kişinin kişilik haklarına saldırı olup, ayrımcılığın ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin açık bir görünümü niteliğini taşımaktadır. Ankara Üniversitesi kabul ettiği politika belgesi ve kurduğu Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi’yle, bu hususta asla taviz vermeyeceğini ortaya koymuştur.

Amacımız, sadece cinsel taciz ve cinsel saldırı karşısında sessiz kalmamak değil, aynı zamanda Üniversitemiz bünyesinde tacizle ilgili bilgilendirmeyi sağlamaktır. Öğrencimizden, idari ve sözleşmeli personelimize, güvenlik görevlilerinden öğretim elemanlarımıza kadar her kesim, bu konuda farkındalığa sahip olmalıdır ve bu algıya yol açabilecek herhangi bir davranıştan özenle sakınmalıdır.

Öte yandan, böyle bir durumla karşılaşan Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz Destek Birimi’mize başvurmaktan çekinmemelidir. Birimimiz, cinsel taciz ve saldırı vakalarında başvuru yeri olup, gizlilik, özen gösterme ve güven ilkeleri doğrultusunda çalışmaktadır. Cinsel taciz ve saldırı konusunda farkındalık yaratmak dışında akademik yaşamda bu tür sorunların üstü kapatılacak bir konu olmadığının iyice anlaşılmasını sağlamak başlıca amacımız olmalıdır.

Ankara Üniversitesi, 17-21 Mart 2014 tarihlerini cinsel taciz ve cinsel saldırıya karşı bilgilendirme haftası olarak ilan ederek bu konudaki kararlı tavrını göstermektedir. Ankara Üniversitesi taciz ve saldırıya karşı gereken hassasiyeti gösteren ve bu tür olayların yaşanmaması için gereken önlemleri alacak olan bir üniversitedir.

Prof. Dr. Erkan İBİŞ

Rektör

Not:

Konuyla İlgili Fakültelerimiz ve Yüksekokullarımızda düzenlenecek programlar için tıklayınız…