ÜNİVERSİTEMİZİN ACI GÜNÜ

siyah_k

24 Haziran 2016 Cuma günü Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Eczane birimimizde meydana gelen vahim olay neticesinde üniversitemiz büyük bir acı yaşamaktadır. Tıp Fakültemiz Cebeci Hastanesi Eczane Biriminde görevli Eczacılarımız Ecz. Gürsu Ulaşan, Ecz. İlknur Yüce, Ecz. Özler Kiriş, Ecz. Hikmet Türk; görevleri başındayken acımasız bir şekilde öldürülmüşlerdir.

Nedeni ne olursa olsun kabul edilemez, insanlık dışı, akıl almaz bu olayla ilgili geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, bu süreç titizlikle tamamlanacaktır. Savcılık ve Polis tarafından da olay her yönü ile araştırılmaktadır.

Bünyesinde çalışan, kuruma emek veren her mensubu önemli ve değerli gören Üniversitemiz; bu elim olayda hayatını kaybeden değerli eczacılarımızın ve ailelerinin yanında daima yer alacaktır.
Ankara Üniversitesi ailesi olarak; meslektaşlarımızın katledilmelerinin derin üzüntüsü içerisinde, değerli eczacılarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, tüm eczacılık ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır dileriz.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü