AÇIKLAMA

Öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın TRT ekranlarında yaptığı talihsiz açıklamadan dolayı Ankara Üniversitesi Rektörü olarak öncelikle büyük üzüntü duyduğumu vurgulamak ve toplumsal infiale neden olabilecek bu sözleri nedeniyle Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmek istiyorum.

Manevi ruhuyla, İslam aleminin el üstünde tuttuğu Ramazan Ayı’nda, televizyonda yayınlanan bir iftar programında, “namaz kılmayanların hayvan olduğu” gibi, sağduyu sahibi hiçbir insanın kabul etmeyeceği söylemi; İslam’ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmamaktadır.

İnsanların dini değer ve inançlarına saygı gösterilmesi, nefret ve ayrımcılık söylemlerine karşı tavizsiz durulması konusundaki tutumumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizi vurgulamak isterim.

Prof. Dr. Erkan İBİŞ