Teknogirişim Sermayesi Desteği

Teknoloji ve Yenilik Odaklı İş Fikirlerinizi Hayata Geçirmek İçin En Uygun Hibe Mekanizması Olan Teknogirişim Sermayesi Desteği Başvuruları!…

“Teknogirişim Sermayesi Desteği”, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, desteği veren merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri tarafından desteklenmesi uygun bulunan bir iş planı çerçevesinde, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini teşvik etmek için düzenlenmektedir. Teknogirişim Sermayesi Desteği, hem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, hem de TÜBİTAK tarafından verilmektedir.

Teknogirişim Destek Programları’na, örgün öğrenim veren üniversitelerin:
– Herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler,
– Yüksek lisans veya doktora öğrencileri, ya da
– Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişiler başvurabilmektedir.

Kanun kapsamında desteklenmesi uygun bulunan girişimci, işletmesini kurmasını müteakip en fazla 100.000 TL hibe ve bir yıl süre ile desteklenmekte olup, destek ödemeleri bir iş planı çerçevesinde ve dönem raporlarının projenin iş planına uygun olarak yürütüldüğünün denetimi sonrası yapılmaktadır.

Teknogirişim Sermayesi Desteği ön başvurusu hakkında yardım ve bilgi almak isteyen öğrenci, mezun ve mensuplarımız, ekteki formu da doldurarak Teknoloji Transfer Ofisimiz (Ankara TTO) ile tto@ankutek.com adresi üzerinden iletişime geçebilirler.

Öte yandan Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Teknogirişim Sermayesi Desteği Başvuru Eğitimi ise 4 Kasım 2014 tarihinde Mühendislik Fakültesi Mavi Salon’da saat 14:00’te yapılacaktır.

Ankara_TTO_Başvuru_Formu