YÖK Duyurusu: Going Global 2015 ve British Council – Akademik Ziyaret Fonu

Going Global 2015

British Council tarafından her yıl düzenlemekte olan Uluslararası Eğitim Konferansı Going Global 2015, tüm dünyadan 1000’den fazla üniversite temsilcisi, bakanlar ve sektör liderlerini ağırlamak üzere 1-2 Haziran 2015 tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşecektir.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Miami, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen ve 1000’den fazla hükümet yetkilisi ve eğitim uzmanının yer aldığı konferansa Türkiye’den çeşitli üniversite rektörleri ile birlikte YÖK temsilcileri de katılmıştır. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, geçtiğimiz iki yılda katıldığı oturumlarda Türkiye’nin yükseköğretim alanındaki vizyonunu ortaya koymuş ve katılımcılara uluslararasılaşma alanında atılan adımları aktarmıştır.

Dünyanın uluslararası eğitim alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan Going Global 2015 Konferansı için oturum başvuruları 31 Ekim 2014 tarihine kadar devam etmektedir. Küresel eğitim başlıklarının tartışıldığı, ülke sunumlarının ve atölye çalışmalarının yer aldığı, eğitim sektöründe çalışan uzmanları bir araya getirerek ağ kurma olanakları yaratan konferans, bu yıl da Türkiye’deki üniversitelerden gelecek başvurulara açıktır.

Konferansa ilişkin detaylı bilgilere, www.britishcouncil.org/going-global adresinden ulaşılabilecektir.

British Council – Akademik Ziyaret Fonu

Türkiye’de 1940 yılından bu yana Eğitim, Sanat ve İngilizce alanlarında faaliyet gösteren bir kurum olan ve Kurulumuz ortaklığı ile Türkiye-Birleşik Krallık yükseköğretim işbirliğini işlevsel kılmaya yönelik kurulan ekibe dahil olan British Council’den alınan bir yazıda, kültürler arası ilişkiler ile dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren araştırma ve yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği kurma çalışmaları kapsamında, 2013 yılında Researcher Links Programı’nın hayata geçirilerek iki ülke araştırmacılarını bir araya getiren Çalıştay Fonu ve Birleşik Krallık – Türkiye Akademik Ziyaret Fonu’nun yürütüldüğü belirtilmiştir.

Researcher Links programı altında oluşturulan Birleşik Krallık – Türkiye Akademik Ziyaret Fonu, Türkiye’den ve Birleşik Krallık’tan kariyerinin başlangıcındaki genç araştırmacılar arasındaki uluslararası işbirliklerini teşvik etmek amacıyla oluşturulmuştur. Türkiye’de ve Birleşik Krallık’ta çalışmalarını yürüten araştırmacı ve akademisyenler programa başvurarak 6 aya kadar olan akademik ziyaretleri için bu fondan yararlanabileceklerdir. Programın bu yılki başvuruları 30 Eylül 2014 tarihine kadar devem edecektir.

Researcher Links Programı ve Birleşik Krallık – Türkiye Akademik Ziyaret Fonu ile ilgili detaylı bilgiye, http://www.britishcouncil.org.tr/programmes/education/researcher-links/travel-grants adresinden ulaşılabilecektir.