Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi 8 Haziran Halk Günü Etkinliği

“Astroloji ve Burcunuz ile İlgili Gerçekleri
Bir de Bizden Dinleyin!”

Takımyıldızlar, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana hayatımızda önemli bir yere sahip oldu. Kimi zaman romantizmin simgesi olarak karşımıza çıktılar, kimi zaman Nil nehrinin taşacağını bize haber verdiler, kimi zaman yönümüzü bulmamızda rehber oldular… Efsanevi hikayeler yazıldı onlar için! Hatta onlardan bazıları bizim burçlarımız oldu ve olmaya da devam ediyor. O halde, gerçek anlamda burç nedir anlayabilmek için neye takımyıldız denildiğini bilmek gerekiyor. Bu noktada gökyüzünde 88 takımyıldız olduğunu ama bunlardan sadece Güneş’in yolu (ekliptik) üzerinde bulunan 13 takımyıldızın (Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yılancı, Yay, Oğlak, Kova, Balık) burçlarımızı oluşturduğunu da aklımızda tutmamız gerekiyor. Peki, burçlarımız yani Güneş’in yolu üzerinde bulunan takımyıldızlar yaşamımızı ve karakterlerimizi etkileyebilir mi? Bu soruyu konunun uzmanı Gökbilimci’lerle tartışabilmek ve burçlar gerçeğini birde Gökbilimci’lerden dinlemek için sizleri Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde 8 Haziran 2014 Pazar akşamı düzenlenecek olan Halk Günü etkinliğine bekliyoruz. Havanın açık olması durumunda, Ay, Satürn, Mars ve Jüpiter’in yanısıra derin uzay cisimlerinin de teleskoplarla gözleneceği etkinlikte, gerçekleştirilecek olan çıplak gözle gökyüzü tanıtımıyla katılımcılar takımyıldızları daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

8 Haziran 2014Pazar akşamı Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi Halk Günü Etkinliği’nde görüşmek üzere!

Etkinlik başlama saati                  : 20:30
Etkinlik bitiş saati                          : 00:00

Not: Rasathane’nin konumu nedeniyle şehir merkezinden daha soğuk olduğunu ve gözlemlerin açık havada yapılacağını hatırlatarak, katılımcıların yanlarına bere, atkı, eldiven ve kalın giysilerini almalarını öneririz. Havanın kapalı olması durumunda içinde gözlemlerin bulunmadığı alternatif bir program takip edilecektir. Rasathane’de sıcak çay-kahve gibi içecekler bulunmaktadır.  Etkinliğimiz Ankara Üniversitesi personeli, personel yakınları ve öğrencileri için ücretsiz iken, diğer katılımcılardan yetişkinler için 5 TL, öğrenciler için 2.5 TL olmak üzere ücret alınmaktadır.

Detaylı bilgiye http://rasathane.ankara.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz!