Çalıştay: “Türkiye-Ukrayna Nükleer Eğitim İşbirliği Çalıştayı” (20-21 Şubat 2017)

Etkinlik Başlama: 01.01.1970 -

Ülkemizde elektrik enerjisi üretmek için nükleer santrallerin kurulması ile ilgili projeler hayata geçirilmeye başlanmıştır. Bu projelerde görev alacak alanında uzman kişileri yetiştirmek önemlidir. Türkiye’nin nükleer alanındaki eğitim faaliyetlerinin incelenmesi, çeşitli disiplinlerden uzman personelin yetiştirilmesi, Ukrayna ile yapılması planlanan eğitim alanındaki işbirliğinin kurulması konularının değerlendirilmesi amacıyla Ankara Üniversitesi, Nükleer Bilimler Enstitüsü 20-21 Şubat 2017 tarihleri arasında “Turkey-Ukraine Nuclear Education Cooperation Workshop” isimli bir çalıştay düzenlemiştir. Çalıştayda Ukrayna ve Türkiye’den katılacak olan konusunda uzman bilim insanları tarafından Nükleer Santraller ve Nükleer Eğitim üzerine konuşmalar yapılacak ve konu tartışmaya açılacaktır.

Çalıştayla ilgili tüm bilgilere http://meetings-nbe.ankara.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Çalıştay Yeri:
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü