Çocuk Dostu Ankara İçin Bir Adım Daha Atıldı

Ankara Valiliği, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ve 28 kurumla birlikte yaşama geçirdiği “Çocuk Dostu Ankara Projesi” kapsamında, 6-7 Mayıs 2014 tarihlerinde “I. Çocuk Dostu Şehir Sempozyumu” düzenlendi. Ankara Ticaret Odası  (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Sempozyumda, çocukların nasıl bir Ankara istediğiyle ilgili Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Fakültesi tarafından yaklaşık 80 bin öğrenciyle gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı.

Ankara Valiliği himayesinde 20 Kasım 2011 tarihinde başlayan Ankara Çocuk Dostu Şehir Projesi’nde, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin içinde yer aldığı 28 kurumun işbirliği ile yürütülüyor. Proje kapsamında çeşitli şenlik ve atölye çalışmaları yürütülerek yaklaşık 6000 çocuğa ulaşıldı. 11-14 yaş grubundaki çocuklar için “Çocuk Dostu Şehir Ankara” kitabı hazırlandı. Kitap, 85 bin çocuk üzerinde uygulanan ölçek verileri ile hazırlandı.

çocuk_1 çocuk 2
çocuk 3