İngiltere Kraliyet Tarım Üniversitesi ile Akademik İşbirliği

İngiltere Kıraliyet Tarım Üniversitesi (Royal Agricultural University-RAU) ile Üniversitemiz arasında akademik işbirliği anlaşması yapıldı. RAU Rektörü Prof. Dr. Chris Gaskell, Gayrimenkul ve Arazi Yönetimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Parsa ve Kalite Yöneticisi Emma Maskell;  14-16 Eylül 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz Rektörlüğünü ziyaret ederek, Uygulamalı Bilimler Fakültemiz ve Anabilim Dalımızda potansiyel çalışma alanları işbirliği konularını değerlendirdiler.

Akademik işbirliği anlaşması çerçevesinde; Kıraliyet Tarım Üniversitesi Gayrimenkul ve Arazi Yönetimi Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurumsal kapasite ve olanaklar dikkate alınarak yeni lisansüstü programların açılması ve kısa süreli kurs ve sertifika programlarının düzenlenmesi ve iki yeni ortak araştırma projesinin geliştirilmesinin mümkün olduğu mütalaa edilmiştir. Bu amaçla 16 Eylül 2015 tarihinde iki üniversite rektörlüğü arasında araştırma işbirliği anlaşması yapılmıştır.