“Şeker Çocuk ve Gençlerle Sohbet Toplantısı” Düzenlendi

Her yıl 14 Kasımda kutlanan “Dünya diyabet günü” çerçevesinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından “şeker çocuk ve gençlerle sohbet toplantısı” düzenlendi. Toplantıda Prof. Dr. Merih Berberoğlu tarafından yapılan açılış konuşması ve diyabet andı okutulmasından sonra Tip 1 Diyabet ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Şeker çocuk-gençler ve ailelerin sağlık ekibi yanında birbirleri ile kaynaştığı toplantıda ayrıca karşılaşılan sorunlar, sağlıklı beslenme, diyabette yeniliklerden bahsedildi. Öğle yemeği ve toplu fotoğraf çekimi sonrası toplantı sona erdi.

 

Toplantı sonun da gerek şeker çocuk ve gençler, gerekse ebeveynler toplantıyı gayet başarılı ve faydalı bulduklarını, bilgilerinin tazelendiğini, motivasyonlarının arttığını ve gelecek yıl da toplantının tekrarlanmasını istediklerini belirttiler. Sağlık ekibinin de motivasyonunu arttıran geri bildirimlerden alıntılar aşağıda verilmiştir.

 

Yeni tanı almış olan bir şeker çocuğun babası : “İlk önceleri gerek ben gerek ise annesi çok endişe duyduk ve üzüldük. Ama sizin bilimsel çalışmalarınızı vefakarlıkla özveri ile yürütüp bizler için sağlamaya çalıştığınız olanaklar ile geleceğe daha güvenli bakmaktayız.”dedi.

 

Beş yıl önce tanı almış olan bir şeker gencin babası ise şöyle konuştu: Beş yıldır sağlıklı şekilde kontrollerimiz devam ediyor. Toplantıyı hem bilgileri güncellemek, hem de daha yeni konuları öğrenmek açısından faydalı buldum. Herşeyi ile mükemmel bir eğitim ve sağlık kuruluşu. ..Çok teşekkürler”

 

Yeni tanılı bir şeker çocuk ise:Bilmediklerimi öğrendim. Tüm doktorlara teşekkürlerimi iletirim.” dedi.

Diğer

tümünü görüntüle