Yrd.Doç.Dr. İlhan KARASUBAŞI

• ksubasi@ankara.edu.tr
  • 0 (312) 213 73 47
  • 0 (312) 212 53 05

1974 yılında Winterthur’da doğdu (İsviçre). 1995 yılında Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında lisans öğrenimine başladı. 2003 yılında aynı anabilim dalında yüksek lisans öğrenimini tamamlayarak doktora çalışmalarına başladı. 2007 yılında doktora çalışmalarını tamamladı. 2012 yılında yardımcı doçent unvanını alan İlhan Karasubaşı Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dergisinde editör yardımcısı olarak görev yapmakta olup halen İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İtalyanca, Almanca, İngilizce Fransızca ve İspanyolca bilen İlhan Karasubaşı İtalyanca-Türkçe/Türkçe İtalyanca alanında andaş çevirmen olarak üst düzey bir çok etkinlikte görev aldı.