“10. Global Bakü Forumu”na Katılan Rektör Ünüvar’dan Üniversitelere Ziyaret

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından düzenlenen “10. Global Bakü Forumu” için bulunduğu Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, ADA Üniversitesi ile Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesini ziyaret etti.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik’in eşlik ettiği Rektör Ünüvar, Gülistan Sarayı’nda, 61 ülkeden devlet başkanı, bakan; kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Nobel Ödülü sahibi düzeyinde 350’den fazla konuğun yer aldığı foruma katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Bugünün Dünyası: Zorluklar ve Umutlar” temalı 10. Global Bakü Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sorunlardan ve 2. Karabağ Savaşı’ndan bahsetti.

Forumun açılış bölümünün ardından panel oturumlarına geçilirken, Rektör Ünüvar ve Dekan Çelik Bakü’de çeşitli temaslarda bulundu.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ile bir araya gelen Ünüvar ve Çelik, daha sonra Azerbaycan Millî Meclis Başkanı Sahiba Gafarova tarafından kabul edildi.

Ünüvar ve Çelik, başkentteki üniversitelerle akademik iş birliğine yönelik görüşmeler de gerçekleştirdi.

İlk olarak ADA Üniversitesini ziyaret eden Ünüvar ve Çelik, Rektör Hafiz Paşayev, rektör yardımcıları, kamu ve uluslararası ilişkiler okulu dekanı ile iş birliği konularını görüştü. İki rektör, görüşme sonunda, öğrenci ve öğretim elemanı ile yüksek lisans programını kapsayan akademik iş birliği protokolü imzaladı.

Rektör Ünüvar, burada yaptığı konuşmada, öğrenciye yapılan yatırımın ülkeye yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Ünüvar ve Çelik, daha sonra Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülçöhre Memmedova’yı ziyaret etti. Görüşmede, özellikle elektrik-elektronik alanında yapılması planlanan iş birliği konuları üzerinde duruldu.