2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuruları

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Aşı Çalışmaları, Biyosensörler, Eski Türk Dili, Felsefe, İnsan Beyni ve Nörobilim, Organik Tarım, Kentsel Dönüşüm Çalışmaları, Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları ve Yaşlılık Çalışmaları alanlarında 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitemize burs için kontenjan ayrılmıştır.

Başvuru Tarihleri: 25 Ocak – 12 Şubat 2018
Başvuru Yeri        : İlgili Enstitü Müdürlükleri

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmekte olup, bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edebilecektir. Detaylı bilgi için, “Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esasları”n incelenmesi gerekmektedir.

100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvuru yapmak isteyen öğrencilerde aranan şartlar:

  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Ankara Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin ve başvuru yapılacak bölümün belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  3. Herhangi bir işyerinde çalışmıyor olmak. (kamu, özel ve diğer.)
  4. Belirtilen programlarda doktora eğitimine devam eden öğrenciler ise tez aşamasına geçmemiş olmak kaydıyla burs başvurusunda bulunabileceklerdir.

 

             

Diğer

tümünü görüntüle