75. Yıla Özel Futbol Şöleni

Ankara Üniversitesi 75’inci yılı kutlamaları kapsamında yapılan özel futbol maçında, Ali Palabıyık ve Mehmet Altıparmak’ın kaptanlığını yaptığı şöhretler karması maçı 4-1 kazandı.

Ankara Üniversitesi, kuruluşunun 75’inci yılını çeşitli etkinlikler ve organizasyonlarla kutlamaya devam ediyor. Bu anlamda son adres Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50. Yıl Stadyumu oldu. Cumhuriyetin Bilim Çınarı Ankara Üniversitesi’nin 75’inci Kuruluş Yıl Dönümü ve 1946 Ankara Üniversitesi Spor Kulübü’nün açılışı etkinlikleri kapsamında “75. Yıl Kupası” adıyla özel bir futbol karşılaşması gerçekleştirildi.

Aralarında Mehmet Altıparmak ile FIFA kokartlı Hakem Ali Palabıyık’ın ve Ankara Üniversitesi mezunların da yer aldığı Şöhretler Karması ve Ankara Üniversitesi karmasının karşılaştığı müsabaka, Şöhretler Karmasının 4-1 üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşma boyunca fair play ruhu bir an bile eksik olmazken neşe, saygı ve spor bir arada yaşandı. Öte yandan maç, şiddetli yağış ve fırtınaya rağmen kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Çağdaş Yurt da karşılaşmada forma giydi.

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının birlikte düzenlediği karşılaşma sonrası tüm katılımcılara madalya takdim edildi. Şöhretler Karmasına 1’incilik, Ankara Üniversitesi Takımına da 2’ncilik kupaları verildi. Program sonunda 1946 Ankara Üniversitesi Spor Kulübü’nün logosunun yer aldığı pasta kesildi.