ankaBİGG 2022 Yılı 2. Dönem Yeşil Büyüme Çağrısı

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) kapsamında gerçekleşen, Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yürütücülüğündeki İklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini sağlayan 2022-2 ankaBİGG Yeşil Büyüme Çağrısı açıldı.

Aşağıda belirtilen Tematik Alanlarda, ticari değeri doğrulanmış ürün ve hizmetlere dönüştürülecek, yenilik odaklı iş fikirleri, TÜBİTAK tarafından olumlu değerlendirildiği koşuluyla 450.000 hibe ile şirketleşme fırsatı yakalayacaktır.

Öncelikli konular;

• İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik
  • Temiz ve Döngüsel Ekonomi
  • Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
  • Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım
  • Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım

Kimler başvurabilir;

• Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora Öğrencileri
  • Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora Mezunları

**Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı Desteği alanlar veya herhangi bir şirkette ortak olanların başvuruları kabul edilememektedir.

***TÜBİTAK tarafından düzenlenen veya TÜBİTAK’ın paydaşı olduğu yarışmalarda, 1.’lik, 2.’lik veya 3.’lük ödülü almaya hak kazanan girişimci adaylarına 2. Aşama panel değerlendirmesi sonrasında panel puanına ek olarak ödül puanı verilecektir.

İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik| Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım temalarındaki iş fikirlerin başvuruları http://bigg.ankaratto.com/ adresinden gerçekleşirken,

Ankara Üniversitesi TTO ve Atılım Üniversitesi TTO ile yapılan iş birliği kapsamında Temiz ve Döngüsel Ekonomi| Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı| Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım temalarındaki iş fikirlerinin başvuruları http://www.bigg-atilim.com/ adresinden gerçekleşmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 15.07.2022- Saat: 17.00