Ankara, Gazi ve ODTÜ Rektörlerinden Kayseri ve Aksaray Valileri ile Rektörlere Ziyaret

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ile birlikte, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile bu illerdeki üniversitelerin rektörlerini ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı” için Ankara’dan yola çıkan Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, çalıştay öncesinde Kayseri ve Aksaray’da bir dizi ziyarette bulundu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan, Ankara Üniversitesi Sürdürülebilir Yerleşkeler Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Emre Yaprak ile Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar’ın da eşlik ettiği rektörlerin Kayseri’deki ilk durağı Erciyes Üniversitesi oldu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a ziyarette bulunan heyet, üniversiteler arası iş birliği imkânlarının görüşüldüğü sohbetin ardından, Rektör Altun ile birlikte Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i Çalışma Ofisinde ziyaret etti.

Vali Çiçek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Rektör Ünüvar da nazik ev sahipliklerinden dolayı Vali Çiçek’e heyet adına teşekkür etti.

Hediye takdimi ve anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından heyet, ziyaretlerine Kayseri’deki diğer üniversitelerle devam etti.

Bir sonraki ziyareti Kayseri Üniversitesine gerçekleştiren heyet, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve ekibi ile bir araya geldi.

Rektör Karamustafa, Senato Salonu’nda, üniversitenin kuruluş süreci ve faaliyetleri hakkında heyete bilgi verdi.

Üniversite Şeref Defteri’ni imzalayan rektörler ve beraberindekilerin kentteki son durağı ise Abdullah Gül Üniversitesi oldu.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da konuklarına, üniversitedeki eğitim ve araştırma faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Kayseri’nin ardından Aksaray’a hareket eden Ankara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi rektörleri ve öğretim üyelerinden oluşan heyet, Aksaray Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve rektör yardımcıları ile görüştü. Heyet, üniversiteler arası iş birliğinin ele alındığı görüşmenin ardından, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na ziyarette bulundu. Rektörler, Valilik Şeref Defterini de imzaladı. Günün son ziyareti, anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.