Ankara Tıp Yüzlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği arazisinde gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliğinde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Daha yeşil bir Türkiye ve yaşanabilir bir gelecek için hatıra ormanı oluşturma hedefiyle yola çıkan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara Tıplılar Derneği, ağaç dikme etkinliği düzenledi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki etkinliğe; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan, başhekimler, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Rektör Ünüvar, programda yaptığı konuşmada, 77 yaşındaki Ankara Tıp’ın Türkiye’ye, hatta insanlığa hizmet eden çok fazla insan yetiştirdiğini, oluşturulan hatıra ormanıyla da doğaya, ülkemize, yeşil varlığımıza çok önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Tıpta tedavinin yanı sıra koruyucu perspektifin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Ağacın, ormanın ne kadar koruyucu olduğu da malumunuzdur. Yani hem gölgesi hem ağacın varlığı hem erozyonla mücadele hem yağış miktarının artması, tabi küresel iklim değişikliklerinin de çok konuşulduğu bir dönemde ağaçlandırma faaliyetlerinin bu noktada ne kadar koruyucu olacağı da aşikâr. Dolayısıyla biz belki Ankara Tıp olarak böyle bir hizmeti de yerine getirmiş oluyoruz. Ben öncülük eden hocalarımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan ise, sağlık ordusu için çevre sağlığının da çok önemli olduğunu belirterek, “Ağaçlar çok önemli, orman çok önemli. Bugün de verdiğimiz bu önemi taçlandırmak için burada hep birlikteyiz. Burası Atatürk Orman Çiftliği arazisi. O nedenle sözlerimi, Atatürk’ün ‘Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden yoksundur. Burayı öyle bir ağaçlandırın ki kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu anlasın’ sözüyle noktalamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara Tıplılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan da dernek olarak, bu tür etkinliklerle gelecek nesillere daha yeşil bir ülke bırakmayı amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Tiryaki, Rektör Ünüvar ve diğer katılımcılar hep birlikte yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.