Ankara Tıp’a Özel Öğrenci Statüsünde Kabul Edilen İntörn Hekimler Eğitime Başladı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine özel öğrenci statüsünde kabul edilen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencileri, uyum programı ile eğitime başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yükseköğretim Kurulunun Ankara Üniversitesini eşleştirdiği Malatya’daki İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden 79 intörn hekim, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine özel öğrenci başvurusu yaptı. Ankara’ya gelen öğrencilerin hem üniversiteyi hem de fakülteyi tanıması için uyum programı düzenlendi. Program kapsamında, Morfoloji Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 45 bin civarında vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin yaralarını sarmak için herkesin seferber olduğunu kaydetti.

Bu süreçte YÖK’ün depremden etkilenen üniversiteleri belli üniversitelerle eşleştirdiğini, Ankara Üniversitesinin de İnönü Üniversitesi ile eşleştiğini belirten Ünüvar, kararın hemen ardından her iki üniversitede oluşturulan komisyonlar tarafından hangi konularda neler çalışılabileceğine dair bir takvim çıkarıldığını ifade etti.

Geçtiğimiz cuma günü de akademik ve idari kadrodan oluşan 21 kişilik heyetle Malatya’ya gittiklerini aktaran Ünüvar, “Orada yapılması gerekenler müzakere edildi. Birtakım adımlar için kararlar alındı ve o kararlar çerçevesinde ilgili eğitim kurumlarımız çalışmaya başladı” diye konuştu.

YÖK’ün aldığı tavsiye kararı doğrultusunda gerek ilişkilendirilen üniversite gerekse diğer üniversitelerden öğrencilerin özel öğrenci olarak gelmesini sağlayacak birtakım çalışmalar yapıldığını ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin eğitiminin önemli olduğunu biliyoruz. Biz de Ankara Üniversitesi olarak imkanlarımızı bize gelecek öğrenci kardeşlerimiz için sonuna kadar açtık. Hepimiz nasıl ki soframızdaki bir ekmeği bölüşebiliyorsak eğitim imkanlarımızı da bölüşeceğiz. Gerekli fedakarlığı yapacağız. Gelen kardeşlerimizin en iyi eğitimi alması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayacağız.”

Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Ünüvar, “İnşallah bu deprem felaketinden mülhem sıkıntıları da ülke olarak, millet olarak aşarız” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan ise yaptığı sunumda, fakültenin tarihinden, eğitim ve sosyal imkanlarından bahsetti.

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Akın Kaya da tıp eğitiminin hiç aksamadan devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Hep birlikte bu süreci güzel bir şekilde atlatmayı, sizleri de iyi bir hekim olarak mezun etmeyi planlıyoruz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Toplantıda, Dönem 6 Koordinatörü Doç. Dr. Murat Seval ve Öğrenci Temsilcisi Berkay Abut, staj süreçleri hakkında bilgi verdi.