Ankara Tıp’ı Tercih Eden TR-YÖS Azerbaycan Birincileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nda (TR-YÖS) tam puan alarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih eden Azerbaycanlı öğrenciler Zahra Nasırlı ve Nuray Ahmadzada, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımı attı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) sağladığı Türkiye Bursları ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyacak olan Zahra ve Nuray, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Rektör Ünüvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Prof. Dr. Mustafa Fener, Prof. Dr. Halil Özdemir ve Prof. Dr. Orhan Çelik ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan’ın da katıldığı görüşmede, tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan öğrencileri başarılarından dolayı bir kez daha tebrik etti.

“İnşallah çok Büyük Bilim İnsanı Olacaklar”

Ünüvar, Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Azerbaycan birincilerinin Ankara Üniversitesini tercih etmesinden çok büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Zahra ve Nuray’ın Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden birine geldiğini belirten Ünüvar, “Ankara Tıp, mezunlarıyla, mensuplarıyla, hocalarıyla çok büyük bir fakülte. İnşallah pişman olmayacaklar” dedi.

Geçtiğimiz yılın Azerbaycan birincisinin de Ankara Üniversitesini seçtiğini anımsatan Ünüvar, “Zahra ve Nuray, sadece tıp doktoru olarak yetişmeyecekler. İnşallah çok büyük bilim insanı olacaklar” diye konuştu.

“Azerbaycan ile Türkiye Arasındaki Kardeşlik Kelimelerle İfade Edilemez”

Türkiye ile Azerbaycan’ın dosttan öte iki kardeş ülke olduğunun altını çizen Ünüvar, “Sayın Cumhurbaşkanlarımızın birbirlerine ne kadar yakın olduğunu biliyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İlham Aliyev, Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın yanında olduklarını bizzat sözle değil eylemle de ispat ediyorlar. Azerbaycan’ın Karabağ’da en büyük destekçisi Türkiye ama başka mecralarda da Türkiye’nin olmadığı yerde de Azerbaycan Türkiye’nin hep yanında. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk, kardeşlik kelimelerle ifade edilemez. Bu iki kardeşimizin de sadece Azerbaycan halkına değil, aynı zamanda insanlığa da hizmet edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ünüvar, Türkiye’nin imkânlarından Azerbaycan’daki öğrencilerin de istifade etmesinin çok önemli ve değerli olduğuna dikkat çekerek, bu konuda YTB Başkanı Abdullah Eren’in çok büyük gayretleri olduğunu kaydetti.

“Nasıl Sevinçli Olduğumu Sözlerle Anlatamam”

Zahra Nasırlı da Ankara Üniversitesinde oldukları için çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Nasırlı, “Ankara Üniversitesini internetten de araştırdık, gördüm ama bugün kampüste olabilmek çok çok güzel. Öğrenci işlerinde evrakları tamamlamak, laboratuvarları gezmek yaşadığım en güzel hislerden biriydi. Buradan çok iyi bir doktor olarak ayrılacağıma eminim. Ve sadece doktor da değil bir bilim insanı. Ankara Üniversitesi en güzel üniversitelerden biri, Cumhuriyetin ilk üniversitesi. Nasıl gururlu olduğumu, nasıl sevinçli olduğumu sözlerle anlatamam. Duygular çok bambaşka. Bize bu imkânları sunduğunuz için size çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Nuray Ahmadzada ise, Ankara Üniversitesini gezdikçe bir şeyleri gerçekten başarabilmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu tekrar yaşadıklarını ifade etti.

Eşi Maarif Nasirov ile birlikte kızları Zahra Nasırlı’nın sevincine ortak olan anne Fidan Nasırlı da kendilerine bu sevinci yaşatan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YTB ve Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine teşekkür ettiğini kaydetti.

Beyaz Önlüklerini Giydiler

Görüşmenin ardından, önceki gün Tıp Fakültesinde gerçekleşen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne yetişemeyen Zahra ve Nuray’a, Rektör Ünüvar ve Dekan Aycan, “hayırlı olsun” temennileriyle önlüklerini giydirdi.

Rektör Ünüvar, görüşme sonrası konuklarına, Azerbaycan’ın mili lideri Haydar Aliyev’in yıllar önce Ankara Üniversitesi Rektörlüğü bahçesine diktiği, Azerbaycan toprağı ile büyüyen mavi ladin ağacının hikayesi hakkında bilgi verdi.