Ankara Tıp’ta Elektron Mikroskobu Ünitesi Törenle Açıldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı bünyesinde hizmete giren Prof. Dr. Meral Tekelioğlu Geçirimli Elektron Mikroskobu Ünitesinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenlenen senato toplantısının ardından üniversite yönetimi ve senato üyeleri, açılış için aynı binada bulunan Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’na geçti.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Erdemli, hizmete alınan elektron mikroskobu ve üniteye adı verilen Prof. Dr. Meral Tekelioğlu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, en ileri teknolojiyi kullanarak, en iyi teşhisi koymanın ve en doğru tedaviyi uygulamanın tıp fakültesi öğrencilerinin en büyük hayali olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Esra Erdemli’nin ilk tanışmalarında elektron mikroskobu ihtiyacından bahsettiğini ifade eden Ünüvar, tıp fakültesi öğrencilerinin bu hayalini gerçekleştirecek en önemli enstrümanlardan birinin elektron mikroskobu olduğunu kaydetti.

Devletin imkanıyla alınan teçhizatların, bütün üniversitenin, hatta bütün ülkenin yararına kullanılması gerektiğinin altını çizen Ünüvar, “Benim kanaatim böyle. En son elektron mikroskobu 1999’da alınmış. Şimdi yeni bir elektron mikroskobuna sahip olduk ve bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.

Ünüvar, elektron mikroskobundan sadece tıp fakültesinin değil, uygun bir işletim modeliyle üniversitedeki bütün öğretim elemanlarının istifade edeceğini kaydetti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan da elektron mikroskobu ünitesinin kazandırılmasından dolayı Rektör Ünüvar’a teşekkür etti. Aycan, şunları söyledi:

“Biz bir araştırma üniversitesiyiz. En ileri teknolojiyle çalışmamız gerekiyor. Araştırma üniversitesi olmamızda tıp fakültemizin lokomotif etkisi çok büyük. Üniversitemizde geçen yıl yapılan 2 bin 500 araştırmadan 800’e yakını tıp fakültemizden çıktı. Dolayısıyla bu elektron mikroskobunun da daha nitelikli araştırmalara vesile olacağını düşünüyorum. Fakat bu mikroskobumuz sadece Tıp Fakültemiz Histoloji Bölümüne ait bir mikroskop değil fakültemizin bütün anabilim dallarına açık olarak kullanılacaktır. Hatta üniversitemizin bu konuyla ilgili çalışmak isteyen bütün fakültelerine, enstitülerine açık olacak.”

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ünitenin açılışı gerçekleştirildi.

Program anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.