Ankara TTO’nun AR-GE Çalışmalarına Önemli Destek

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi‘nin yer aldığı 2 proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

The U.S. Embassy Grants Program

ABD ortaklı “Türkiye’de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları” isimli projemiz The U.S. Embassy Grants Program tarafından kabul almıştır.

Tech-InvesTR Girişim Sermayesi

Ar-Ge yoğun başlangıç firmalarını destekleyen girişim sermayesi fonlarının etkinleştirilmesi amacıyla TÜBİTAK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında İşbirliği Anlaşması İmzalanmış ve TÜBİTAK tarafından 14.06.2018 tarihinde Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Destekleme Programı Çağrısına çıkılmıştı.

Bu çağrı kapsamında yapılan başvurular arasında 5 girişim sermayesi yatırım fonu TÜBİTAK ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmiştir.

Ankara Üniversitesi Teknokent olarak, Gedik PYŞ tarafından oluşturulacak girişim sermayesi yatırım fonuna Hacettepe Üniversitesi Teknokent, Afyon Uşak Zafer Teknopark, Arı Teknokent, Çukurova Teknokent ile katılmaktadır.

Bu fon ile teknokentimiz bünyesinde girişimcileri desteklemek üzere sermaye ve bilgi birikimi sağlanacaktır.