Ankara Üniversitelier, ‘19 Mayıs Ata’ya Saygı Turu’ Kapsamında OMÜ’ye Ulaştı

Ankara Üniversitesi (AÜ) Hitit Bisiklet Topluluğu üyeleri, “19 Mayıs Ata’ya Saygı Turu” kapsamında 450 km pedal çevirerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğüne ulaştılar ve Şanlı Türk Bayrağımız ile Ankara Üniversitesi Flamasını yetkililere teslim ettiler.

Etkinlik kapsamında topluluk üyesi öğrenciler, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Öztürk tarafından kendilerine teslim edilen Türk Bayrağı ve Ankara Üniversitesi Flamasını Kurtuluş Savaşının başladığı ve milli mücadelenin başlangıç noktası olan Samsun’a bisiklet ile ulaştırarak OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi’ye teslim etti.

Ankara Üniversitesi öğrencilerinin böylesine anlamlı bir günde milli mücadelenin başladığı topraklara bayrağımızı taşımalarından mutluluk duyduğunu kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi öğrencilerinin bu milli bilinç ve vatan aşkıyla yetişmesinden çok mutlu olduğunu söyledi. Etkinliğe katılan tüm öğrencileri kutlayan Rektör Ünüvar, Türk milletinin bu ruhla her zafere adını yazdıracağına inandığını sözlerine ekledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlik Rektör Yardımcısı Terzi’nin Ankara Üniversite öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.