Ankara Üniversitesi, Avrupa Üniversiteleriyle İlişkilerini Ortak Projelerle Geliştiriyor

Ankara Üniversitesi, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarıyla yürüttüğü ortak projelerle uluslararası iş birliklerini artırma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, “AB Yeşil Mutabakatı” ve “Tek Sağlık” çerçevesinde iklim ve çevre alanında eğitim ve araştırma alt yapısını sürdürülebilir hedeflerle birleştiren disiplinler arası bir proje olan, Avrupa ülkelerinden 9 üniversitenin dahil olduğu SELENE Avrupa Üniversitesi Projesi’nin Misyon Strateji Belgesi’ni imzalayan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 2 gün süren Brüksel temaslarının ardından, beraberindeki heyetle bir başka projenin görüşmeleri için Hollanda’ya geçti.

Amsterdam Başkonsolosluğunu Ziyaret

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Erasmus+ Gençlik Programı İş Birliği Ortaklıkları Projeleri kapsamında desteklenen, yürütücülüğünü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin üstlendiği, Ankara Üniversitesi ve Bulgaristan’dan Trakia Üniversitesi ile özel sektörden paydaşların yer aldığı Genç At Uygulayıcılarının Yenilikçi Yöntemlerle Eğitimi Projesi YEPTİM ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmek üzere Amsterdam’da bulunan Ankara Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi heyetleri, program öncesi Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy’u ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünvar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve beraberindeki akademisyenler, Başkonsolos Mahmut Burak Ersoy’la yapılan çalışmalar ve projeler üzerine sohbet etti.

Hippoterapi Merkezinde İncelemelerde Bulundular

Ankara Üniversitesinden Diş Hekimliği Fakültesi ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Avrupa Birliği Eğitim Programları Kurumsal Koordinatörü ve Avrupa Birliği Projeleri Ofisi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Cafer Yıldırım ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Ümmet Artuç’un, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden de Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mümin Şen ve Öğr. Gör. Ali Ekber Ün’ün yer aldığı heyetler, YEPTİM Projesi kapsamında Hippoterapi Merkezini ziyaret ederek, at üstünde yapılan egzersizlerle beden kaslarını çalıştırmayı hedefleyen bir tedavi türü olan hippoterapi uygulamaları ile ilgili bilgi aldı.

Öğrencilerle Sohbet

Daha sonra De Zaance Schans Bölgesini ziyaret eden üniversite heyetleri, burada karşılaştıkları öğrencilerle Türkiye’deki eğitim imkânları hakkında sohbet etti. Rektör Ünüvar, öğrencilere, Türkiye’de yükseköğrenim düşünürlerse Ankara Üniversitesinin hem öğrenim ve hem de sosyal imkânlar bakımından kendileri için iyi bir seçenek olacağını ifade etti.

Proje Değerlendirme Toplantısı

YEPTİM Projesi’nde yer alan Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bulgaristan’ın Trakia Üniversitesi, Ruma Dijital ve İnno Derneği yetkilileri, gün boyu süren görüşmelerin ve alandaki incelemelerin ardından bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, projenin sağlayacağı faydalar ve uygulama esaslarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, sanal gerçeklik gözlüğü ile gerçekleştirilen eğitim uygulamalarını test etti.

“YEPTİM, Hippoterapi Alanında Çok Önemli Bir Proje”

Proje ortakları Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve Trakia Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lazarin Lazarov, projeye ilişkin Anadolu Ajansına açıklamalarda bulundu.

Rektör Ünüvar, YEPTİM’in hippoterapi alanında çok önemli bir proje olduğunu belirterek, 3 üniversitenin yer aldığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin geldiği aşamayı incelemek üzere Amsterdam’da toplandıklarını ifade etti. Otizm, down dendomu ve serebral palsi gibi birçok bedensel ve fiziksel rahatsızlıklarının atlı terapi ile tedavi edildiğini anlatan Ünüvar, at üzerinde tedavi yöntemlerini geliştirmeyi amaçlayan YEPTİM Projesi’nin dijital gerçekliği de dikkate alarak sektörün en önemli firmalarıyla iş birliği yaptığını dile getirdi.

Ünüvar, bu projenin gelişimsel rahatsızlığı olan çocuklara faydası olacağını ve ülkemizdeki at yetiştiriciliğine de ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

“Proje, At Yetiştiriciliği Noktasında Önemli Bir Adım”

Rektör Köseoğlu ise, Türkiye’nin en önemli hippoterapi merkezlerinden birine sahip olduklarını belirterek, YEPTİM’in at yetiştiriciliğinde en önemli teknikleri sanal gerçeklik çerçevesinde sunduğunu vurguladı. YEPTİM’in geldiği aşamanın kendisini çok memnun ettiğini ifade eden Köseoğlu, projenin Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin uluslararasılaşma çabalarına çok önemli katkısı olacağını dile getirdi. Bu projenin Türkiye’de at yetiştiriciliği noktasında önemli bir adım olduğunu aktaran Köseoğlu, Hollanda’daki paydaşlarının da katkılarından çok memnun olduğunu belirtti.

“Projenin Parçası Olmaktan Mutluyuz”

Bulgaristan’dan Trakia Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lazarov da projenin parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, Türk üniversiteleriyle iş birliğinin kapasite gelişimi açısından önemli olduğuna dikkati çekti. Lazarov, projenin çok önemli çıktılar ortaya koyduğunu ifade ederek, projenin sonraki toplantılarının Bulgaristan’da yapılmasını arzuladıklarını belirtti.

 

https://x.com/AnkaraUni/status/1750607536212840655?t=0s5TnnMpc15qp8cnu-rm4Q&s=35

Diğer

tümünü görüntüle