Ankara Üniversitesi Depremden Etkilenen Öğrencileri YKS’ye Hazırlıyor

Ankara Üniversitesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde deprem felaketinden etkilenen öğrencilere yönelik üniversite hazırlık kursu başlattı.

Haziran ayında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12. sınıf öğrencileri ile mezun adaylar için, Ankara Üniversitesi ve Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle üniversite hazırlık kursu açıldı. Bu kapsamda ilk ders, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Çetin ile öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haftada 15 Saat Ders

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin alt yapı desteğiyle Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı (ANKÜ) Özel Okulları öğretmenlerince çevrim içi verilecek derslere katılmak için şu ana kadar yaklaşık 450 üniversite adayı başvuru yaptı. Kurs kapsamında üniversite adaylarına, her gün 3 saat olmak üzere haftada 15 saat ders verilecek. Dersler, haziran ayında yapılacak YKS’ye kadar devam edecek.

“Yaralarımızı Bir Nebze Sarabilirsek Kendimizi Çok Mutlu Hissedeceğiz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, deprem bölgesinde yaraların sarılması için insanüstü bir gayret sarf edildiğini söyledi. Ankara Üniversitesi olarak ilk günden itibaren bölgeye oyuncaktan giysiye, bebek bezinden suya kadar 9 tır ve 7 kamyon dolusu pek çok insani yardım malzemesi gönderdiklerinin altını çizen Ünüvar, “Ankara Üniversitesinin sahip olduğu çok önemli bir eğitim misyonu da var. Elbistan ziyaretlerimizde ‘Yardımları nasıl çeşitlendirebiliriz?’ diye konuştuk ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizi daha iyi bir eğitim seviyesine ulaştırmak adına Ankara Üniversitesi olarak devreye girelim istedik” ifadelerini kullandı.

ANKÜ Okullarının yöneticileri ile görüşerek hemen bir program hazırladıklarını belirten Ünüvar, “Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültemizin de çok ciddi katkısıyla üniversiteye hazırlık eğitimini başlattık. Biz Elbistan’daki ihtiyacı gördük ve oradaki ihtiyacı buradaki imkânlarla buluşturduk. Bununla biz yaralarımızı bir nebze sarabilirsek, eğitimle ilgili bir nebze katkımız olabilirse kendimizi çok mutlu hissedeceğiz” diye konuştu.

“Bu Süreci Hep Beraber Atlatacağız”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Çetin ise, Elbistan’ın ve tüm Türkiye’nin yavaş yavaş toparlandığını ifade etti. Ankara Üniversitesinin bu süreçte çok hızlı aksiyon aldığını belirten Çetin, “Çok hızlı bir şekilde sistemin kurulması, öğrencilerin sisteme dahil edilmesi, 12. sınıf öğrencileri ve mezunların bu şekilde bir fırsat kazanmaları noktasında verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum. Bu süreci hep beraber atlatacağız ve daha güçlü bir Elbistan eğitimi ve sosyal hayatını inşa edeceğiz” diye konuştu.

ANKÜ Okulları Genel Müdürü Ertuğrul Akbaş da hazırlanan programın, çocukların yüz yüze bir dershaneden alabileceği kurs programından daha güçlü bir program olduğunu dile getirerek, derslerin, alanında Türkiye’nin en iyilerinden olan 20 öğretmen tarafından verileceğini kaydetti.

Açış konuşmalarının ardından ilk ders başladı.