Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin 54. dönem mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; üniversite yönetimi, akademisyenler ve aileler katıldı.

Tören, mezunların salonda kendileri için ayrılan yerleri almalarının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, genç diş hekimlerinin bugün itibarı ile yeni bir hayata başladığını ifade etti.

Mezunların, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde en iyi eğitimi aldığını belirten Ünüvar, “Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz ileride muayenehane açacaklar, kamuda çalışacaklar, çoluğa çocuğa karışacaklar, hayatın değişik çileleriyle de karşılaşacaklar ama ben mesleki açıdan zorluk çekmeyeceklerine yürekten inanıyorum. Çünkü Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin çok yetkin hocaları, bütün birikimlerini, bütün tecrübelerini bu kardeşlerimize aktardılar. Çok güzel pratik yaptılar ve buradan öğrendikleri uygulama eğitimleri ile inşallah sahada çok başarılı olacaklar” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesinin tamamlanma aşamasında olan yeni binasına da değinen Ünüvar, “Yeni dönemde kardeşlerimiz, inşallah çok daha geniş, çok daha modern, çok daha yeni teknoloji ile donatılmış bir binada okuyacaklar, görev yapacaklar” şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan da Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, güçlü akademik ve idari kadrosuyla, yetiştirdiği sayısız öğretim üyesiyle, yurt içinde ve yurt dışında kuruculuğunu üstlendiği birçok diş hekimliği fakültesi ile bugüne kadar sayısız ilklere imza atan ve bu nedenle de öncelikle tercih edilen bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı.

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Orhan, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin en iyi diş hekimliği fakültelerinden biri olan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oluyorsunuz. Burada aldığınız eğitimle sizlere sağlanan donanım ve kazandığınız özgüvenle meslek hayatınıza diğer meslektaşlarınızdan bir adım önde başlayacaksınız. Bir Ankara Üniversitesi mezunu olarak sorumluluklarınızı eksiksiz yerine getireceğinize ve mesleki başarınızla birlikte erdemli yaşamınız, vatanseverliğiniz, ilkeli, dik ve onurlu duruşunuzla üniversitemizin size kazandırdığı bu değerleri bir ömür boyu gururla taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Başarı asla rastlantı değildir. Başarılı olmak isteyen herkesin bir hedefi olmalıdır. Bu nedenle, kendinize daima büyük hedefler belirleyin. Hedeflerinize ulaşmada burada aldığınız eğitimin yanı sıra iradeniz, azim ve kararlılığınız da size yol gösterecektir. Hedeflerinizi gerçekleştirmede yolunuz da bahtınız da açık olsun.”

Açış konuşmalarının ardından, dereceye giren mezunlara plaketleri ve hediyeleri takdim edildi.

Daha sonra fakülte birincisi Zeynep Bilen, yaş kütüğüne plaket çakarak, tüm mezunlar adına konuşmasını gerçekleştirdi.

İsimleri okunan 54. dönem mezunları diplomalarını hocalarının elinden alırken, meslek yemini ile diş hekimliğine ilk adımı attı. Mezunlar daha sonra salonu dolduran kalabalığın alkışları eşliğinde kep atıp, mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı.