Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesine Bilgisayarlı Tomografi Cihazı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine kazandırılan ileri teknoloji bilgisayarlı tomografi cihazı törenle hizmete sunuldu.

Cerrahi Kliniği’ndeki törene; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Ünüvar, programda yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin her bir fakültesinin paha biçilmez niteliklere sahip olduğunu vurguladı.

Bugün Veteriner Fakültesi için iki önemli adım attıklarını belirten Ünüvar, önce Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’nı hizmete açtıklarını, şimdi de bilgisayarlı tomografi cihazının hizmete alınmasıyla ilgili töreni gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ankara Üniversitesinin Türkiye’nin en güçlü sosyal bilimler üniversitesi, en güçlü sağlık bilimleri üniversitesi, en güçlü fen ve mühendislik bilimleri üniversitesi olduğunu dile getiren Ünüvar, “Ankara Üniversitesi; tıp, diş hekimliği, veteriner, hemşirelik, eczacılık ve sağlık bilimleri fakültelerinin yanı sıra sağlık alanında eğitim veren meslek yüksekokulları, enstitüleri, araştırma merkezleri ile her biri çok değerli bilim adamlarını yetiştiriyor ve ülkemize hizmet ediyor. Tabi sadece insan kaynağı yetiştirmekle değil, aynı zamanda rutin sağlık hizmetlerinde de çok önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. Hayvan Hastanesi de Türkiye’nin en iyi hayvan hastanelerinden birisi olarak, kamuoyundan hep olumlu tepkiler alıyor” dedi.

Üst yöneticinin en temel görevinin devletin imkânlarıyla milletin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunun altını çizen Ünüvar, “Milletin ihtiyacı nedir? Öğrenciyi iyi yetiştirmektir, vatandaşı iyi tedavi etmektir, vatandaşın hayvanını iyi tedavi etmektir. Hayvan sevgisi bizim medeniyetimizde olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi de bu çerçevede işini çok iyi yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hizmete alınan bilgisayarlı tomografi cihazının hayırlı olması temennisinde bulunan Ünüvar, yapılanların bununla sınırlı kalmayacağını, yeni adımlar atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Bumin de Cerrahi Anabilim Dalı olarak uzun zamandır kurdukları hayalin bugün gerçek olduğunu söyledi.

Radyoloji ünitesinde son model röntgen, her biri son model 6 adet ultrason, MR cihazı ve yeni hizmete alınan son model bilgisayarlı tomografi cihazı ile hizmet verdiklerinin altını çizen Bumin, bilgisayarlı tomografinin, üzerindeki yazılımlar, kolonoskopi özellikleri ve 3D tomografik özellikleri ile çağın ötesinde bir cihaz olduğunu vurguladı.

Bumin, konuşmasının sonunda, cihazın Hayvan Hastanesine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek hizmete sundukları bilgisayarlı tomografi cihazını inceleyip, cihaz hakkında bilgi aldı.