Ankara Üniversitesi Hemşirelik Haftasını Kutladı

Hemşirelik Haftası, Ankara Üniversitesi Tıp ve Hemşirelik Fakültelerinin birlikte düzenlediği etkinlikle kutlandı.

​Pandemi tedbirleri sebebiyle çevrim içi gerçekleştirilen etkinlik, Cebeci Hastanesi Başhemşiresi Tülay Ölmez Çiçek ve İbni Sina Hastanesi Başhemşiresi Tekmile Köse’nin açış konuşmalarıyla başladı. Etkinlikte; Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Atilla Aral, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Akın Kaya ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk ve Prof. Dr. Ercan Bayazıtlı da birer konuşma yaptı.

​“Hemşireler öncü ses olmaya devam edecek”

Programda konuşma yapan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Tezel, hemşirelerin sağlık sisteminin geleceğini planlamada öncü rol oynadığını belirtti.
​Hemşireler Haftası etkinliklerinde, hemşirelerin dünya refahına sağladığı katkıların, mesleki değerlere ve etik ilkelere nasıl sahip çıktığının tüm paydaşlara duyurulmasını çok önemsediğini vurgulayan Tezel, bütüncül ve insan odaklı bakım sunan hemşirelerin ahlaki pusulasının ana merkezinde merhametin olduğunu kaydetti. Tezel, “Birey, aile ve toplumun sağlık bakım ihtiyaçlarını karşılayan hemşireler, erişilebilir saygın meslek grubu olarak geçmişte olduğu gibi pandemi sürecinde de hizmet etmeye devam ettiler. Sağlık Bakanlığının sürekliliği içerisinde öncü ses olmaya devam edecekler. Bu vesileyle; tüm meslektaşlarımın ve öğrencilerimin Hemşirelik Haftasını en içten dileklerimle kutluyor, Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

​“Sağlıkçılarımızın fedakarlığını asla unutmayacağız”

​Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da konuşmasında, hemşireliğin, insan hayatına dokunan meslek gruplarının en başında geldiğini belirtti.

Covid-19 sürecinin tüm dünyada sağlık sistemlerinin test edildiği bir dönem olduğuna işaret eden Rektör Ünüvar konuşmasına şöyle devam etti: “1,5-2 yıl boyunca dünyada hemen hemen sağlık sistemi test edilmeyen hiçbir ülke kalmadı. Hamdolsun Türkiye, sağlık sistemi açısından; hastaları karşılama kapasitesi ve hastalığın gerek teşhisi gerek tedavisi gerekse takibi açısından hakikaten dünyada örnek gösterilen bir ülke oldu. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin, hasta bakıcılarımızın, filyasyonda rol alan bütün arkadaşlarımızın bu başarıda rolü var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bir kısmı evinden uzak kaldı, çocuğunu sevemedi. Başka insanların hayatı, kendi çocuklarının hayatından öne çıktı. Onların fedakarlıklarını asla unutamayız. Çok önemli bir kısmı hastalığı geçirdi, tedavi oldu, tedavi olur olmaz da tekrar işe koştu. Bir kısmı ise maalesef hayatını kaybetti. Buradan hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum.”

Program, açış konuşmalarının ardından panel ve konferanslarla devam etti. Prof. Dr. Ayfer Tezel, “Hemşireler: Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses”, Doç. Dr. Deniz Sezgin Sezgin Emüler de “Pandemi Sürecinde Hemşireliğin Marka Değeri” konulu birer konferans verdi.
“Dünya Nefesini Tutmuşken İnsanlık İçin Çalışıyoruz: Covid-19 Sürecinde Biz” konulu panelde ise konuşmacılar, hemşirelerin pandemi sürecinde yaşadıklarını anlattı.