Ankara Üniversitesi Heyeti Brüksel’de Temaslarda Bulundu

Ankara Üniversitesinin de dahil olduğu SELENE Avrupa Üniversitesi Projesi Misyon Strateji Belgesi imza töreni için Belçika’nın başkenti Brüksel’e giden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve beraberindeki heyet, imzaların atılacağı toplantı öncesi çeşitli temaslarda bulundu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Diş Hekimliği Fakültesi ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Selene Projesi Yürütücüsü Prof. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen, Avrupa Birliği Eğitim Programları Kurumsal Koordinatörü ve Avrupa Birliği Projeleri Ofisi Sorumlusu Dr. Cafer Yıldırım ile Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Ümmet Artuç’un yer aldığı Ankara Üniversitesi heyeti, “AB Yeşil Mutabakatı” ve “Tek Sağlık” çerçevesinde iklim ve çevre alanında eğitim ve araştırma altyapısını sürdürülebilir hedeflerle birleştiren uluslararası ve disiplinler arası bir üniversite ittifakı olan SELENE Konsorsiyumu Toplantısı için gittikleri Brüksel’de ilk olarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimî Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı ziyaret etti. Görüşmede, Büyükelçi Kaymakcı yaptıkları çalışmaları anlatırken, Ufuk Avrupa, Dijital Avrupa, Erasmus+, Avrupa Dayanışma Programı, MSCA, NATO ve Jean Monnet proje çağrılarına ve programlarına yönelik potansiyel iş birliği fırsatları ele alındı. Ayrıca, Ankara Üniversitesinin güçlü akademik, araştırma ve öğrenim alt yapısı ile Avrupa Birliği programlarına yönelik bütüncül çalışmalar ve ortaklık fırsatları paylaşıldı.

Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Büyükelçi Kaymakcı’ya, eğitim dönemine ait transkript ile üniversitenin sembolü güneş kursu ve Ankara Üniversitesi mezunları için artık geleneksel hale gelen üniversite rozetini takdim etti.

Heyet, bir sonraki ziyaretini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Brüksel Temsilciliğine yaparak, TOBB Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ve ekibi ile bir araya geldi. TOBB Temsilciliğini gezerek potansiyel iş birlikleri hakkında görüşmeler gerçekleştiren Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, Erasmus öğrencileri ile sohbet etti.

Rektör Ünüvar, ziyaret sonunda, her ikisi de Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan TOBB Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ve Temsilci Yardımcısı Kadri Taştan’a Ankara Üniversitesi rozetini takdim etti.

Ankara Üniversitesi heyeti, günün son ziyaretinde, Erasmus öğrencilerinin Avrupa’daki ağını oluşturan Erasmus Student Network Brüksel Merkez Ofisi yöneticileri ile bir araya geldi. Heyet, Ankara Üniversitesinin Erasmus öğrencileri tarafından takdir edilen akademik eğitim ve sosyal alt yapısı ile ESN Ankara Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası toplantılara yapılan destekleri aktardı.

Rektör Ünüvar, buradaki konuşmasında, imza töreni için gelmişken Türkiye’de Erasmus ile en üst düzey irtibatı olan bir üniversite olarak, Brüksel Merkez Ofisini ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak fonlarını oluşturan Türkiye Ulusal Ajansı ile çok yakın çalıştıklarını aktaran Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesinin Türkiye’de Erasmus ile ilgili en fazla öğrenci değişimine sahip, en çok bütçeyi kullanan iki üniversiteden biri olduğuna dikkat çekti. Ünüvar, Ankara Üniversitesinin daha fazla öğrenci ağırlamak için her geçen gün kapasitesini artırdığını da ifade etti.