Ankara Üniversitesi İkinci Üniversite Başvuruları Başladı!

Ankara Üniversitesi, sınavsız girilebilen yeni iki lisans programıyla aday öğrencilerine ikinci diploma fırsatı sunuyor. Başvuru ve kayıtlar için son tarih 8 Ekim 2021.

Ankara Üniversitesi, herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programlarından mezun olanlara veya bu kurumların lisans programlarında halen öğrenim görenlere, herhangi bir sınava girmeden kayıt yaptırarak ikinci bir lisans diploması alma olanağı veriyor.

“İkinci Üniversite” ile Ankara Üniversitesi’nin bilgi birikiminden ve deneyiminden daha geniş kitlelerin faydalanması; zaman ve mekândan bağımsız, esnek ve bireysel farklılıklara uygun öğrenme ortamlarının oluşturulması; bireylere yeni bir kariyer ve gelecek planı yapma imkânının verilmesi hedefleniyor.

Başvurular hangi tarihler arasında, nerede ve nasıl yapılacak?

Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ANKUZEF) açık öğretim lisans programlarında sınavsız ikinci üniversite okumayı planlayan aday öğrenciler için başvuru ve kayıt işlemleri 13 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp, 8 Ekim 2021 Cuma günü sona erecek.

Yükseköğretim kurumlarının lisans programlarından mezun olan; lisans programlarında halen öğrenimlerine devam eden veya başka bir lisans programında bu yıl öğrenime başlayacak Türk ve yabancı uyruklu tüm adaylar, ikinciuniversite.ankara.edu.tr adresinden İkinci Üniversite’ye çevrimiçi/online olarak başvuru ve kayıt yaptırabileceklerdir.

Hangi programlar tercih edilebilir?

Adaylar, 2021 yılında yeni açılan dört yıllık “Yönetim Bilişim Sistemleri” ve “Elektronik Ticaret ve Yönetimi” lisans programlarını tercih edebilirler.

İnsan, teknoloji, bilgi, öğrenme, eğitim ve bilişim konularını ele alan “Yönetim Bilişim Sistemleri” programı ile kurum/kuruluşlarda daha hızlı, etkin ve doğru karar verebilmelerine; bilgi ve teknolojiyi çağın gerektirdiği yeniliklere ve koşullara uygun biçimde yönetmelerine ve iş süreçlerine yansıtmalarına katkı sağlayacak nitelikli bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

“Elektronik Ticaret ve Yönetimi” programı ile ise işletmelerin ve girişimcilerin belirli bir yere bağlı kalmadan e-satış, dropshipping, sosyal medya gibi çok sayıda araç kullanarak müşterilerine hizmet verebilecek bilgi ve beceri kazanması hedefleniyor.