Ankara Üniversitesi ile Azerbaycan Petrol ve Sanayi Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği

Ankara Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Taraflar arasında akademik ve bilimsel konularda tecrübe paylaşımı, akademik personel ve öğrenci değişimi ile ortak araştırma projeleri ve bilimsel toplantılar düzenlenmesini kapsayan protokolün imza töreni çevrim içi gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, mühendislik fakültesi dekanı, yer bilimleri ve enerji alanında çalışma yapan öğretim üyeleri ile birlikte Rektörlük Yönetim Kurulu Salonu’ndan katıldığı imza töreninde, Azerbaycan’ın Türkiye’de, Türkiye’nin de Azerbaycan’da çok büyük yatırımları bulunduğunu ifade etti.

Her iki toplumun daha mutlu daha müreffeh olması adına atılan adımlar olduğunu belirten Ünüvar, “Dolayısıyla bu çerçevede bizim eğitimle ilgili iş birliği adımlarımızı rasyonel ölçülere dayandırmamızın çok zaruri olduğu kanaatindeyim. Her iki tarafın da güçlü olduğu alanlarda diğer tarafa eğitim, araştırma, proje desteklerini sunması gerekir” dedi.

Ankara Üniversitesinde enerji alanında mühendislik bölümü bulunduğunun altını çizen Ünüvar, “Petrol ve doğal gaz ile ilgili yeni bölümler açmamız gerekir. Onları da konuşuyoruz. O konularla ilgili sizin tecrübelerinizden istifade etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesinin mühendislik alanında çok deneyimli, üst düzey akademisyenleri bulunduğunun altını çizen Ünüvar, “Onların da akademik birikimlerinden Azerbaycan’daki hem öğrencilerimizin hem akademisyenlerimizin istifade etmesini, ortak projeler yaparak hem bilimsel hem de ekonomik yönü olan projeler yaparak bununla her iki ülkeye de hizmet etmesini arzu ederiz. Azerbaycan’ın çok güçlü bir petrol ve doğal gaz ülkesi olduğunu biliyoruz. Bizde de akademik birikim var. İşte o güçlerimizi bu anlamda ileriye doğru taşımamız gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı da eğitimin en önemli meselelerden biri olduğunu ifade etti. Üniversitelerin gelişmesi için esas istikametin bilim olması gerektiğinin altını çizen Babanlı, Ankara Üniversitesi ile petrol ve gaz mühendisliği programlarında rahatlıkla iş birliği yapabileceklerini kaydetti.

Ünüvar ve Babanlı, daha sonra akademik iş birliği protokolünü imzaladı. İmza töreni sonunda anı fotoğrafı çektirildi.