Ankara Üniversitesi ile Gençlerbirliği Gençlerin Hayatına Dokunacak

Ankara Üniversitesi ile Gençlerbirliği Spor Kulübü arasında, gençleri spora yönlendirerek her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmayı hedefleyen iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Senato Salonu’nda düzenlenen imza töreninde, başkentin en köklü spor kulüplerinden Gençlerbirliği ile Cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversite olan Ankara Üniversitesi arasında, çok önemli bir iş birliği gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu protokolle hem spor hem de gençlerin hayatına dokunacak çok önemli işler yapmayı hedeflediklerinin altını çizen Ünüvar, “Spor kulüplerinin tek görevi sportif faaliyet değildir. Aynı zamanda halkımızın, özellikle genç neslin her türlü kötü alışkanlıktan korunması adına da sosyal sorumluluk yürütürler. Bugün imzaladığımız protokolle hem Ankara Üniversitesi ile Gençlerbirliği Spor Kulübü arasında sportif ve eğitim alanında iş birliği yapacağız hem de gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutulması adına ciddi faaliyetler yürüteceğiz” dedi.

Ankara Üniversitesinin çok önemli bir dil eğitim merkezine sahip olduğunu vurgulayan Ünüvar, “TÖMER, uluslararası akreditasyona sahip Türkiye’deki kamu üniversiteleri içerisindeki tek dil öğretim kurumudur. Dolayısıyla TÖMER’in imkânlarından Gençlerbirliği Spor Kulübünün yöneticileri, sporcuları, antrenörleri ve aileleri faydalanacaklar” ifadelerini kullandı.

Sporda Performans Analizi

Ankara Üniversitesi olarak, bu yıl spor alanında hizmet edecek çok önemli bir uygulama ve araştırma merkezi kurduklarını da aktaran Ünüvar, şunları kaydetti:

“Sporda performans ve analiz yönetimiyle ilgili çok önemli bir uygulama ve araştırma merkezi. Gölbaşı yerleşkemizde bulunan tesislerde faaliyet gösteren Ankara Üniversitesi Sporda Performans Analizi Araştırma ve Uygulama Merkezinde (ASPAM), Gençlerbirliği Spor Kulübünün alt yapı antrenörlerinin eğitimiyle ilgili, ileride de sporcularımızın analiz ve performanslarıyla ilgili faydalı çalışmalar yapacağız. Ankara Üniversitesi olarak, Ankara’daki spor kulüplerimizin ve sporcularımızın çok başarılı olmasını istiyoruz. Şüphesiz o performansı artırmak için de bir takım analitik çalışmalara ihtiyaç var. Bu çalışmaları da ASPAM vasıtasıyla gerçekleştireceğiz.”

Rektör Ünüvar, konuşmasının devamında, protokolün her iki kurum için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Sosyal Sorumluluk Projelerini Önemsiyoruz”

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Mehmet Niyazi Akdaş ise, sosyal sorumluluk projelerini çok önemsediklerini dile getirerek, “Gençlerbirliği Spor Kulübü olarak, sadece sportif anlamda başarılı olsak da bunu başarı saymıyoruz. Bizim sosyal sorumluluk projelerimiz de var. Bu kapsamda, Ankara Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile iş birliği bizi çok memnun ediyor. Bundan onur duyuyoruz. İnşallah bu protokolde yazanları hayata geçirerek, Türk sporuna daha güzel hizmetler ederiz” değerlendirmesinde bulundu.

Protokolün Detayları

Açış konuşmalarının ardından, Rektör Ünüvar ve Kulüp Başkanı Akdaş protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün yöneticileri, sporcuları, çalışanları ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları, üniversitenin sosyal tesisleri ile TÖMER’in çeşitli dillerdeki kurslarından indirimli yararlanacak. İmzalanan protokol ile ayrıca, ortak ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirilmesi; Türk Sporunun ve sporcu alt yapısının gelişimine katkı sunulması; antrenör ve hocaların mesleki yeterliliklerinin artırılması; kamuoyunun, spor ve eğitim faaliyetlerine ilgisinin artırılması; eğitim yaşantısı içerisinde bulunan çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi; üniversite öğrencilerine Gençlerbirliği çatısı altında staj imkânı sağlanması hedefleniyor.