Ankara Üniversitesi ile Mirza Uluğbek Özbekistan Milli Üniversitesi Arasında İkili İş Birliği

Ankara Üniversitesi ile Özbekistan’ın köklü üniversitelerinden biri olan Mirza Uluğbek Özbekistan Milli Üniversitesi arasında 2021 yılında ikili işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol çerçevesinde Mirza Uluğbek Özbekistan Milli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mahliyo Soatova başkanlığında Özbek Dilbilimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mukhabbat Qurbonova, Doç. Dr. Usmon Botayev, Öğretim Görevlisi Namoz Rasulov ve   Husan Toshmuradov’dan oluşan heyet, 16- 22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Üniversitemizin Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünü ziyaret etti. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sema Barutçu Özönder ve Güney-Doğu (Türkistan-Uygur) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Öz Özcan ile görüştüler.

Bir hafta boyunca Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ders programlarını yakından inceleyen öğretim üyeleri, bölümün Lisans programında yer alan Özbek Türkçesi Özbek Edebiyatı derslerini de verdiler. Bölüm öğretim üyeleri ile tecrübe alışverişi ve bilimsel iş birliği imkânlarını değerlendiren öğretim üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Fener ile iş birlikleri konusunda görüştüler. Rektör Ünüvar Özbekistan’ın Türkiye ve Türk Üniversiteleri için önemine işaret ederek Mirza Uluğbek Özbekistan Milli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Heyet, Ankara Üniversitesi ile Özbekistan Milli Üniversitesi arasındaki geçmişten günümüze uzanan bilimsel iş birliği ve imzalanan ikili iş birliği protokolü için teşekkür ederek Cumhuriyetin ilk Üniversitesinde bulunmanın memnuniyetini dile getirdi. İki üniversite öğretim üyelerinin ve öğrencilerin değişimi ve çift diploma imkânı konularında fikir alışverişinde bulundular.