Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinin 53. dönem mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda 93 öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşen Apaydın, Prof. Dr. Ercan Bayazıtlı, Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun, akademisyenler ve aileler katıldı.

Rektör Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, pandemi döneminde iletişimin öneminin bütün dünya tarafından fark edildiğini belirterek, “İletişim olmadan hayat olmuyor. Birçok şeyi yapabilirsiniz ama iletişimi doğru yapmazsanız o yaptığınız iş mutlaka eksik kalır” dedi.

İLEF’in alanında bir marka olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Mezunlarımız, bu marka değerini ileride hayatın hangi alanında görev alıyorlarsa orada fazlasıyla hissedecekler. Türkiye’nin en iyi, dünya çapında bir iletişim fakültesinden mezun olan kardeşlerimiz, ileride bunu büyük bir gururla anlatacaklar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında öğrencilere de seslenen Rektör Ünüvar, şunları kaydetti:“Biraz sonra mezn olacaksınız. Hayatın her alanında edindiğiniz tecrübe ve birikimleri ülkemiz, milletimiz, devletimiz, hatta insanlık için kullanacaksınız. Biliniz ki sizlerin başarıları ile en az sizin kadar, aileleriniz kadar bizler de gurur duyacağız. Sizlere çıktığınız yolda üstün başarılar diliyorum. Sizlerle beraber inşallah ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi müreffeh ülkelerin seviyesine ulaştırmak bizim en temel görevimiz olacak. İnşallah bu yolda hep beraber sonuna kadar çalışacağız.”

“Her Türlü Katkıyı Vermeye Söz Veriyoruz”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun da pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır ayrı kaldıkları öğrencilerle mezuniyet töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Altun, “Pandemi döneminde eğitimleri uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürmeye çalıştık. Üniversitemizin imkânlarını mümkün olduğunca kullandık. Bugün fakültemizden mezun oluyorsunuz, ancak bundan sonra mezun arkadaşlarımız olarak bizimle berabersiniz. Sizlere, eğitimini aldığınız alanla ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilgiyi temin etmeye, her türlü katkıyı vermeye şimdiden söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmalarının ardından Rektör Ünüvar ve Dekan Altun, fakülte birincisi Melis Yıldırım, fakülte ikincisi Hatice Kübra Bal ve fakülte üçüncüsü Halit Emre Karaarslan’ı tebrik ederek, ödüllerini ve hediyelerini verdi.

Daha sonra rektör yardımcıları ve hocalarının elinden diplomalarını alan öğrenciler, kep atarak mezuniyetlerini kutladı.