Ankara Üniversitesi Keçiören Kız Öğrenci Evi Törenle Hizmete Açıldı

Ankara Üniversitesi Keçiören Sağlık Bilimleri Yerleşkesinde, baştan aşağı yenilenen ve kapasitesi artırılan Keçiören Kız Öğrenci Evi törenle hizmete açıldı.

Araştırma görevlileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerine hizmet vermek üzere 1999 yılında 52 öğrenci kapasiteli olarak hizmete açılan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Keçiören Kız Öğrenci Evi, tadilata alınarak, tamamen yenilendi. Kapasitesi 137’ye çıkarılan ve kız öğrencilere hizmet vermek üzere düzenlenen öğrenci evi, yeniden hizmete sunuldu.

9 adet 3 kişilik, 15 adet 4 kişilik, 22 adet 2 kişilik olmak üzere 52 süit odanın yer aldığı Keçiören Kız Öğrenci Evi’nin açılışına; Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan, Hacı Turan, Nevin Taşlıçay ve Zeynep Yıldız, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve genel sekreter ile öğrenciler katıldı.

Her Şey Öğrencilerin Rahatı İçin

Rektör Ünüvar, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin her şeyden değerli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra yıllarca bu ülkeye ve insanlığa hizmet edeceğini belirten Ünüvar, “Onların en iyi eğitimi alması için, en iyi yerde kalması için, en rahat şekilde okuması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve bunu da samimiyetle yapıyoruz” dedi.

Barınmanın öğrenciler için son derece önemli olduğuna işaret eden Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak çocuklarımızın güzel yerlerde kalmasını, güzel gıdalarla beslenmesini, iyi okullarda, iyi sınıflarda ders görmesini istiyoruz. Zaten çok iyi bir üniversitede okuyorlar. Onların vatana, millete, insanlığa güzel hizmetler yapması için elimizden gelen gayreti hiç ara vermeksizin yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Milletvekilleri Ceylan, Turan, Taşlıçay ve Yıldız ile Başkan Altınok da öğrenci evinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Öğrencilerden Teşekkür

Açılan yurtta kalacak olan Veteriner Fakültesi öğrencisi Nuray Gör ise, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Evim çok uzakta, çok zorlanıyordum. Üstelik çalışıyorum. Bu beni çok yoruyordu. Burası benim için bir mucize gibi bir şey oldu. Baktım, odalar da çok güzel görünüyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hedil Havala da kalacağı öğrenci evinin okuduğu kampüsün içerisinde yer almasının kendisi için çok iyi olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından milletvekilleri, belediye başkanı, Ankara Üniversitesi yöneticileri ve öğrenciler, birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra öğrenci evini gezen protokol üyeleri, öğlen yemeğini öğrencilerle birlikte yedi.