Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Nükleer Enerji Ortak Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce) Açılıyor

Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü  Nükleer Enerji Ortak Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)  2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğrenci Alımı Duyuru Metni

Ortak Üniversiteler: Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü (Türkiye) ile National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute” (KPI) (Ukrayna)

Programın Amacı: Nükleer Enerji alanında lisansüstü eğitim verilmesidir. Mezun olan öğrencilere üniversitelere ait ayrı birer diploma ile birlikte ortak bir diploma da verilecektir. Programın eğitim dili İngilizcedir. Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında yaklaşık bir yıl Rusça eğitimi de alınacaktır.

İlgili programın paydaşları sadece “Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü” ve “National Technical University of Ukraine Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”dur. Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü adına herhangi bir kurum veya kuruluş ile anlaşma veya yetki devri bulunmamaktadır.

Bilimsel hazırlık programı sonrası yapılacak bilimsel değerlendirme sınavından başarılı olanlar için:

Nükleer Enerji (İngilizce) Ortak Yüksek Lisans Programı kapsamında ilgili dönem için ödenecek Eğitim-Öğretim Ücreti, o dönem hangi üniversitede eğitim veriliyor ise o üniversiteye yapılacaktır.

Türk uyruklu öğrencilerin Ankara Üniversitesi için ödeyeceği yıllık harç ücreti: 300 TL
Türk uyruklu öğrencilerin KPI için ödeyeceği yıllık harç ücreti: 3000 USD
Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin KPI için ödeyeceği yıllık ücretine https://istudent.kpi.ua/vstup/cenovaya-politika.html adresinden ulaşılabilmektedir.

Önemli Tarihler:
Başvuru Tarihleri: 15-25 Ocak 2022
Sınav Tarihleri: 26 Ocak-02 Şubat 2022
Kesin Kayıt Tarihi (Nükleer Bilimler Enstitüsüne şahsen ya da noter onaylı vekalet ile yapılacaktır): 07-09 Şubat 2022

(Müracaatların https://obs.ankara.edu.tr:98/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx web sitesinden online yapılarak form ve aşağıdaki belirtilen belgelerle birlikte başvuru tarihleri arasında Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen ya da noter onaylı vekalet ile başvuruda bulunulması gerekmektedir.)

Ayrıntılı bilgiler için tıklayınız…