Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Derkuş’a TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Derkuş, Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) 2022 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülü’nü kazandı.

Üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarının araştırmalarını ve araştırma gruplarını desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla TÜBA tarafından verilen GEBİP Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Kök hücrelerin farklılaştırılmasında yenilikçi stratejilerin oluşturulması, üç boyutlu hücre kültürü ve doku modelleri, organoidler ve in vitro kanser doku modellerinin oluşturulması çalışmalarıyla, 2022 yılında değerlendirilen 178 aday arasından, 22 farklı üniversite ve kurumdan 34 genç bilim insanı ile birlikte Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülen Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Derkuş, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

Aynı zamanda TÜBA-Genç Akademi Üyesi olmaya da hak kazanan Derkuş, ödül töreni sonrasında Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti. Ünüvar, Derkuş’u tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.