Ankara Üniversitesi Portekiz Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nuno Crato’yu Ağırladı

Ankara Üniversitesi, 29 Ocak 2014 tarihinde Portekiz Eğitim, Yüksek Öğretim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Nuno Crato’yı ağırladı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i makamında ziyaret eden Portekiz Bakan Prof. Dr. Nuno Crato’ya Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral ve Portekiz Bilim Ve Teknoloji Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Antonio Pedro Carneiro’nun da içinde bulunduğu bir heyet eşlik etti.

Portekiz Eğitim, Yüksek Öğretim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Nuno Crato, bu ziyarette sadece iki ülke üniversiteleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini amaçlamadıklarını, aynı zamanda Ankara Üniversitesi’nde Portekiz dilinde yapılan çalışmaları da yakından görmek istediklerini belirtti. Portekiz Bakanı Prof. Dr. Crato, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İspanyol Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Portekizce derslerinin de okutulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Portekiz Eğitim, Yüksek Öğretim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Nuno Crato ve heyetini ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, uluslararasılaşmanın yükseköğretimin vazgeçilmez bir parçası olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Erkan İbiş, Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezinin (LAMER) başlatacağı ve Türkiye’de sadece Ankara Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan CAPLE (Centro de Avaliação de Português Língua Estrangeira – Portekizce Yabancı Dil Değerlendirme Merkezi) sınavının da bu konudaki önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

Toplantıda Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu, yakın zamanda protokolün imzalanmasından sonra uygulanacak olan CAPLE sınavı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Kutlu, Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral tarafından Türkiye’de tek CAPLE merkezi olması teklif edilen LAMER’in bu konudaki sorumluluğunu hakkıyla yerine getireceğini belirtti. CAPLE’nın yalnızca Türkiye değil Ortadoğu ve Kafkaslarda da tek sınav merkezi olacağı hatırlatılarak CAPLE sınavına girecek olanlar için ilk sınavın önümüzdeki 2014 Yılı Bahar döneminde gerçekleştireceği bilgisi verildi.