Ankara Üniversitesi Radyo Yayıncılığının 40. Yılını Pastayla Kutladı

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde, radyo yayıncılığının 40. yılı pasta kesilerek kutlandı.

8 Mayıs 1982’de ilk kapalı devre radyo yayınının başlamasının yıl dönümü dolayısıyla İletişim Fakültesi Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda kutlama programı düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler ile Radyo İLEF’e gönül verenlerin katıldığı programda, Radyo İLEF’in Ankara Üniversitesinin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Her ne kadar zaman zaman kesintiye uğramış olsa da yayının 40 yıldır devam ediyor olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ünüvar, “Öncelikle Radyo İLEF’i kuranlara, yaşatanlara, bugüne kadar destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hiç sesimiz kısılmasın, hiç sesimiz kesilmesin diyerek Radyo İLEF’in 40. yılını kutluyorum” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun da Radyo İLEF’in bugünlere gelmesinde pek çok kişinin emeği olduğunun altını çizdi. Altun, “Ben de 1982 yılında bir öğrenci olarak kapalı devre radyo yayınının ilk seslerini dinleyenlerden birisiyim. Bugün iletişim fakültesinin dekanı olarak bu törende sizlere hitap ediyor olmak benim açımdan da çok önemli ve gurur verici bir durum” ifadelerini kullandı.

Programda, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Halil Güven de katılımcılara 40 yıllık yolculuğuna başından beri tanıklık ettiği Radyo İLEF’i anlattı.

Konuşmaların ardından, Rektör Ünüvar ve diğer katılımcılar tarafından alkışlar eşliğinde 40. yıl pastası kesildi, anı fotoğrafı çektirildi.

Yayınlarını Ankara’da 5 KW gücünde bir verici ile FM 91.0 bandından gerçekleştiren Radyo İLEF’in yayınları, doğu batı ekseninde Elmadağ-Polatlı, kuzey güney ekseninde ise Çubuk-Tuz Gölü’nü içine alan bir alanda dinlenebiliyor. İnternet üzerinden de 120 ülkeden dinleyicisi bulunan Radyo İLEF’te 40’a yakın dilde söz içeren müzik eserleri yayınlanıyor.