Ankara Üniversitesi, Tercih Sürecindeki Adaylarla Buluştu

Ankara Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih sürecine giren adaylarla iki ayrı tercih fuarında bir araya geldi. Ankara Üniversitesi stantları, aday öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

22-23 Temmuz tarihlerinde ATO Congresium’da düzenlenen ‘Üniversite Tercih Fuarı’nda, Cumhuriyet’in ilk üniversitesi Ankara Üniversitesi de yerini aldı. Standı ziyaret eden aday öğrenciler ve aileleri, 19 fakültesi, 13 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvarı ve 1 yüksekokuluyla Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi hakkında merak ettikleri her şeyi en yetkili ağızdan öğrenme fırsatı buldu.

Rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve görevli idari personel, standı ziyaret edenlerle birebir ilgilendi.

Fuarın ilk gününde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da standı ziyaret edenlerle sohbet etti, gelen soruları yanıtladı. Ünüvar, tercih yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgilendirdiği öğrencileri, birbirinden başarılı akademik birimleriyle yükseköğretimde bir marka olan Ankara Üniversitesine davet etti.

Rektör Ünüvar, gençlerin hayatlarının bundan sonraki dönemini etkileyecek önemli bir karar aşamasında olduğunu belirterek, verecekleri kararların şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.

“En İyisi Ankara Üniversitesi”

Ankara Üniversitesinin hem sağlık hem sosyal bilimler hem de fen ve mühendislik alanında son derece önemli fakülteleri bulunduğuna dikkat çeken Ünüvar, “Fakültelerimiz güçlü mezunlarıyla ülkemize, milletimize, devletimize, insanlığa hizmet ediyor. Yaşadığımız süreç yoğun bir rekabetin de yaşandığı bir süreç. Bugün ATO Congresium’daki fuarda pek çok üniversite var. Ancak, bizim üniversitemizin çok fazla öğrenci kardeşimiz tarafından ziyaret edildiğini de görüyoruz. Ondan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu durum, Ankara Üniversitesine olan teveccühü de gösteriyor. Aslında bu teveccüh de sebepsiz değil. Çünkü insanlar en iyisini seçmek istiyor. Peki en iyisi kim? En iyisi Ankara Üniversitesi” diye konuştu.

Rektör Ünüvar, fuara katılan bazı üniversitelerin stantlarını da ziyaret ederek, rektörler ve akademisyenlerle görüştü.

Ankara Üniversitesinin bu hafta sonu katıldığı bir diğer tanıtım etkinliği ise, Eski Ulus Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ oldu. Bu etkinlikte de Ankara Üniversitesi standı aday öğrenciler ile ailelerin en fazla ilgi gösterdiği stantlar arasında yer aldı.