Ankara Üniversitesi URAP Sıralamasında 4.Sıraya Yükseldi

Üniversitelerin akademik başarısına göre sıralandığı listede, Ankara Üniversitesi Türk Üniversiteleri arasında 4. sıraya yükseldi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı (URAP) bu yılki üniversite sıralamasını açıkladı. Üniversitelerin akademik başarısına göre sıralandığı listede, Ankara Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında 4. sıraya yükseldi.

Ankara Üniversitesi URAP 2021-2022 dünya sıralamasında yükselişini sürdürmeye ve uluslararası görünürlüğünü artırmaya devam ediyor.  Ülkemizin ve dünyanın saygın sıralama merkezlerinden biri olan URAP tarafından yapılan araştırmaya göre Ankara Üniversitesi 2021-2022 dünya sıralamasında önceki dönemde 824.sırada yer alırken bu dönemde 770.sıraya yükseldi. Üniversitemizin Q1 nitelikli makale puanı ise 26,63’den 33,55’e yükseldi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesinin hem uluslararası alanda hem de ülkemizde göstermiş olduğu bu yükselişten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu başarıya katkı sağlayan tüm Ankara Üniversitelilere teşekkür etti.