Ankara Üniversitesi ve Mamak Belediyesinden “Sağlıklı Dişler Güzel Gülüşler Projesi”

Ankara Üniversitesi, Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Sağlıklı Dişler Güzel Gülüşler Projesi” kapsamında, öğrencilere yönelik ilk ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.

Üniversite ile Belediye arasında imzalanan protokol çerçevesinde, diş temizliği ve diş sağlığı konusunda çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen sosyal destek projesi, Derbent İmam Hatip Orta Okulunda düzenlenen programla başladı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, programda yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin eğitim, araştırma ve topluma katkı faaliyetleriyle mümeyyiz bir üniversite olduğunu ifade etti. Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi arasında çok yakın bir iş birliği bulunduğunu belirten Ünüvar, “Sağlıklı Dişler Güzel Gülüşler Projesi” ile 10 hafta boyunca 20 okulda 7 bin 200 öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirileceğini kaydetti.

Ağız ve diş sağlığının önemine de işaret eden Ünüvar, “Dişleri ihmal etmemek lazım. Kaldı ki diş sadece sağlık açısından değil, estetik açısından da son derece önemli. Dolayısıyla bugün ağız ve diş sağlığıyla ilgili tarama çok çok önemli. Ben bu vesileyle, küçük ama önemli bir adım olan bu projenin oluşmasına katkı sağlayan herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de bugün başlayan proje ile öğrencilerde ağız ve diş sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Proje kapsamında 6-7 yaş ve 11-12 yaş grubundaki çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapılacağını belirten Köse, “Devamında da müdahale gereken konularda üniversite hastanemiz destek olacak. ‘Sağlıklı Dişler Güzel Gülüşler Projesi’nin çocuklarımızın diş sağlığı konusunda alışkanlık edinmeleri ve bunu sürdürmeleri açısından önemli katkılar sunacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan ise, Diş Hekimliği Fakültesinden yetişen diş hekimlerinin bugün Türkiye’nin dört bir yanında sosyal sorumluluk projelerine katkı verdiğini belirterek, “Proje kapsamında, özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin hem taramalarını hem de fakültemizde tedavilerini üstlenmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel de projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Köse, Rektör Ünüvar’a, projeye katkılarından dolayı çiçek takdim etti.

Daha sonra öğrencilere, içerisinde diş fırçası ve diş macunu bulunan sağlık kiti dağıtıldı.

Programın açılış bölümünün ardından öğrenciler, diş hekimlerince ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.