Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimleri, Manavgat’ta Can Dostların Yaralarını Saracak

Ankara Üniversitesi, veteriner hekimlerden oluşan 12 kişilik ekip ile tam donanımlı Gezici Klinik Aracı’nı, orman yangınlarında yaralanan hayvanları tedavi etmek üzere Antalya’nın Manavgat ilçesine gönderdi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, herkesin yüreğini yakan orman yangınlarında yaralanan hayvanlar için harekete geçti. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Alev Gürol Bayraktaroğlu başkanlığında 12 veteriner hekimden oluşan ekip, “Gezici Klinik Aracı” ile birlikte Antalya’nın Manavgat ilçesine gitmek üzere kısa sürede hazırlıklarını tamamladı. Ekip, Beşevler Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda düzenlenen Veteriner Fakültesi Mezuniyet ve Meslek Yemini Töreni’nden yangın bölgesine uğurlandı.

“Sadece Ormanlar Değil, Yüreğimiz De Yandı”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, son günlerde orman yangınlarının herkesin yüreğini yaktığını belirtti. Antalya Manavgat’taki yangınların çok geniş bir alanı etkilediğini ifade eden Ünüvar, “İnsanları, yerleşim alanlarını ve o bölgede yaşayan hayvanları etkiledi. Daha sonra Marmaris’te, Aydın’da, Antalya’nın farklı bölgelerinde, Mersin’de, Adana’da, Osmaniye’de, Kayseri’de yangınlar çıktı. ‘Yakanların elleri kırılsın’ diyoruz. Sadece ormanlar değil, yüreğimiz de yandı. Vatandaşlarımızdan hayatını kaybedenler oldu, yaralananlar oldu, her birisi için çok üzüldük. Bizler de ‘Ankara Üniversitesi olarak neler yapabiliriz?’ diye düşündük. Veteriner Fakültemizden güzel bir öneri geldi ve o öneriyi de bugün hayata geçiriyoruz” dedi.

“Bizim Medeniyetimizin Esası Merhamettir”

Türk milletinin, aç ve susuz kalan hayvanlar için vakıf kuran bir ecdadın torunları olduğunun altını çizen Rektör Ünüvar, “Dolayısıyla bizim medeniyetimizin esası merhamettir. Orada yaralanan insanın, yaralanan hayvanın tedavi edilmesi, onların elinden tutulması, ayağa kaldırılması bizim için en kutsal görevdir. Veteriner Fakültesi Dekanımız, ‘Elimizi taşın altına koymak, yaralı hayvanlarımızı tedavi etmek istiyoruz’ dedi. Tıpkı ecdadımızın bize bıraktığı miras gibi o merhamet medeniyetinin temsilcileri olarak, ‘Bizler de bu konuda rol almak istiyoruz’ dediler. Bizler de bunu memnuniyetle karşıladık. Öğretim üyelerimiz ve veteriner hekimlerimizden bir kısmı oraya gitti, bir kısmını da buradan törenle uğurluyoruz. Hocalarımıza ve değerli veteriner hekimlerimize çok teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun, dualarımız onların üzerinde olacak” ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar, konuşmasının devamında, tören alanında bulunan ekip üyelerini platforma davet ederek, hepsine tek tek teşekkür etti.

“Üniversitemizin Katkıda Bulunması Beni Çok Mutlu Etti”

Törene katılan Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün de orman yangınlarının çok üzücü olduğunu belirterek, “Yangından etkilenen yaban hayvanlarını ve geçim kaynağı olan hayvanları için ağlayanları görünce üniversitemizin böyle bir olaya katkıda bulunması beni çok mutlu etti, duygulandırdı. Ben de bir tıp doktoruyum. Hasta olan yerde biz hemen elimizi taşın altın koyarız, ‘Ne yapabiliriz?’ diye. Şimdi de bunu gördük. Veteriner hekimlerimiz de ‘can dostlarımız için ne yapabiliriz?’ diye düşünerek hareket etmişler. Ben hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ise, orman yangınlarında herkesin üzerine düşeni yaptığını, Ankara Üniversitesinin bu anlamlı uygulamasının da kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.

“Çok Fazla Arkadaşımız Gönüllü Oldu”

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan da Öğretim Üyesi Dr. Koray Tekin’den bu teklif geldiğinde çok hızlı organize olduklarını belirterek, “Gezici Klinik bizim önemli bir birimimiz. Daha önce de farklı yerlerde görev aldı. Bu bambaşka bir duygu. Orada sadece evcil hayvanlar değil, aynı zamanda yaban hayatı da yangından çok fazla etkilendi. Ekibe katılmak için çok daha fazla arkadaşımız gönüllü oldu. Arkadaşlarımızı kutluyorum. Kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Zeynep Pınar Kaya ise, “İçimizin yandığı bu günlerde, mezunu olmaktan gurur duyduğum Veteriner Fakültesinin değerli veteriner hekimlerinin o bölgeye yaraları sarmak için gidiyor olması beni çok mutlu etti, çok gururlandırdı” ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar ve protokol üyeleri, daha sonra ekibi Antalya’nın Manavgat ilçesine yolcu etti.

Uğurlamanın ardından, 179 yıl önce kurulan Veteriner Fakültesinin 221 mezunu, meslek yemini etti. Dereceye girenlere ödülleri verilirken, mezunlar tören sonunda kep atarak mezuniyetlerini kutladı.