Ankara Üniversitesi Yerleşkeleri Yüz Yüze Eğitime Hazırlanıyor

Başkentin dört bir yanını saran Ankara Üniversitesi yerleşkelerinde, yüz yüze eğitimin başlayacağı yeni akademik yıl öncesi hazırlıklar sürüyor.

Köklü geçmişi, 70 bini aşan öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük yükseköğretim kurumlarından biri olan Ankara Üniversitesi, Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen yaklaşık 1,5 yıllık zorunlu aranın ardından öğrencilere tekrar kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Binalar ve dersliklerde eksikler tamamlanırken, Beşevler, Cebeci, Dışkapı ve Gölbaşı yerleşkeleri ile bu yerleşkeler dışındaki fakülte ve meslek yüksekokullarının çevresi genel temizlik ve peyzaj çalışmalarıyla 2021-2022 akademik yılı öncesi hazır hale getiriliyor. Çalışmalar, yerleşkelerin bulunduğu ilçelerin belediyeleriyle koordinasyon içerisinde yürütülüyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bu kapsamda, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ile ilgili ilçelerde bulunan fakültelerin dekanlarının da hazır bulunduğu ziyaretlerde, belediyelerle ortak yürütülebilecek projelerin yanı sıra özellikle öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler konusunda iş birliği olanakları üzerine görüşmeler yapıldı.

Belediye Başkanları, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ankara Üniversitesi ve öğrencileri için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da yaptığı değerlendirmede, üniversite yönetimi olarak, kurumlarla iş birliğine büyük önem verdiklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde başlayacak yüz yüze eğitim için Ankara Üniversitesi yerleşkelerinde hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü aktaran Rektör Ünüvar, “1,5 yıllık hasret nihayet bitiyor. Öğrencilerimiz okullarına, öğretim elemanlarımız da öğrencilerine kavuşuyor. Bunun için üniversitemize bağlı tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmaları da ilgili belediyelerimizin kıymetli destekleriyle yürütüyoruz. Belediye başkanlarımız nezdinde, katkı sunan tüm belediye çalışanlarına ve üniversitemizin ilgili birimlerine teşekkür ediyorum” dedi.