Ankara Üniversitesi Yönetimi Aday Öğrencilerle Buluştu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan tercih sürecinde geri sayım devam ederken, Ankara Üniversitesi Yönetimi canlı yayında aday öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, meslek yüksekokulu müdürleri, genel sekreter ve daire başkanlarının katıldığı program, üniversitenin Youtube sayfasından canlı yayınlandı. Programda, karar aşamasında olan öğrencilere Ankara Üniversitesini anlatan Rektör Ünüvar, “Ağustos ayında biz sıcaktan terliyoruz ama aday öğrencilerimiz de ‘Hangi okulu tercih etsem, hangi mesleği tercih etsem, acaba tercih ettiğim meslek beni nereye götürür?’ kaygısıyla terliyor. Ancak bu güzel bir kaygı, güzel bir meşgale” dedi.

“Bizler de Çok Heyecanlıyız”

Ankara Üniversitesinin Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde kurulan ilk üniversitesi olduğunun altını çizen Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak sizleri heyecanla bekliyoruz. Yalnızca öğrencilerimiz değil, bizler de çok heyecanlıyız. Çünkü Ankara Üniversitesi çok heyecan verici bir üniversite. 19 fakültesi, 11 meslek yüksekokulu, 1 yabancı diller yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 14 enstitüsü, 45 araştırma ve uygulama merkezi, 5 büyük yerleşkesi, ayrıca Cebeci ve İbn-i Sina hastaneleri, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, uygulamalı bilimleri, her biri birbirinden güzide” ifadelerini kullandı.

“Ankara Üniversitesi Başlayan Ama Bitmeyen Bir Heyecan”

Dünyanın her köşesinde bir Ankara Üniversitesi mezununa rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren Ünüvar, şunları kaydetti:

“Zaman zaman Türkiye ve dünyanın çeşitli yörelerine gidiyorum. Ve gittiğim her yerde mutlaka karşıma bir Ankara Üniversitesi mezunu çıkıyor. Uçağa biniyorum yanımdaki Ankara Üniversitesi mezunu. Tanzanya’ya gidiyorum, Özbekistan’a gidiyorum mutlaka bir Ankara Üniversitesi mezunu var ve her birisinde çok büyük bir heyecan var. Bu heyecanı uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen kaybetmemiş olmaları da onlardaki o kurumsal aidiyeti gösteriyor. Ankara Üniversitesi için hep şunu söylüyorum. Ankara Üniversitesi başlayan ama bitmeyen bir heyecandır. Ankara Üniversitesi devletimize ve milletimize, hatta insanlığa en çok hizmet eden üniversitelerimizin başında geliyor. Gerek fiziki ortamıyla gerekse içindeki alet-edevat ve teçhizatıyla gerekse yüksek nitelikli öğretim kadrosuyla hakikaten son derece uygun, günümüzün ve çağımızın koşullarına uygun eğitim-öğretimi fazlasıyla yerine getiren çok önemli bir üniversite. Anlatmakla bitmeyecek bir üniversite.”

Aday öğrencilerin, Ankara Üniversitesine bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarını gezebileceklerini ve cevabını merak ettikleri her türlü soruyu WhatsApp destek hatlarına iletebileceklerini de dile getiren Ünüvar, sözlerinin sonunda öğrencilere tercihlerinin hayırlı olması temennisiyle başarılar diledi.

Daha sonra dekanlar ve meslek yüksekokulu müdürleri okullarını tanıttı, aday öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.