Ankara Üniversitesi Yönetimi Ilgaz ÖRSEM’de Toplandı

Ankara Üniversitesi Yönetimi, Ilgaz Öğrenci Rehabilitasyon Spor Eğitim Merkezinde (ÖRSEM) gerçekleştirdiği toplantıyla son bir yılın muhasebesini yaparken, gelecek yıl için planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Ankara Üniversitesinin 1375. Yönetim Kurulu Toplantısı, üniversiteye bağlı Ilgaz ÖRSEM Tesislerinde yapıldı.

Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantının ardından, Ankara Üniversitesi Mali Koordinatörü Şinasi Yurdakul, döner sermaye işletmeleri ile ilgili katılımcılara sunum yaptı.

Daha sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanı Meral Arslan, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında açılması planlanan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulan enstitü, MYO, araştırma-uygulama merkezi ile bölüm ve anabilim dallarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda, Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir de yeni kurulan koordinatörlüğün yayınlar ve dergilerle ilgili planlarını anlattı.

Son olarak Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Sınağ, “Araştırma Yönetiminin Kalite ve Performans Odaklı Tasarımı” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, son bir yılda yaptıkları çalışmaları değerlendirerek, yeni yılda yapmayı planladıkları çalışmaları konuşma fırsatı buldukları toplantının çok verimli geçtiğini ifade etti.

Ankara Üniversitesinin çok büyük avantajları olan bir üniversite olduğunun altını çizen Ünüvar, şunları kaydetti:

“Bir defa çok köklü bir üniversiteyiz. Çok önemli mezunlarımız var. Veteriner var, ziraat var, mühendislik var, tıp var, sosyal bilimlerde siyasal, hukuk, iletişim, eğitim bilimleri, ilahiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya var, uygulamalı bilimler var, hepsi heyecan verici fakülteler. Zorluklarımız da var. Bu zorluklarla mücadele etmek kolay bir şey değil ama Ankara Üniversitesi zorluklarla mücadele ede ede bu noktaya gelmiş. Bundan sonra da daha ileriye gidecektir.”

Soru-cevap bölümüyle devam eden toplantı sonunda Ilgaz ÖRSEM önünde anı fotoğrafı çektirildi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi de Ilgaz ÖRSEM’i ziyaret ederek, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve yönetimi ile bir araya geldi.