Ankara Üniversitesi Yönetimi Öğrenci Toplulukları ile Buluştu

Ankara Üniversitesi yönetimi, öğrenci toplulukları akademik danışmanları ve yöneticileri ile tanışma ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, genel sekreter, sağlık, kültür ve spor daire başkanı ile öğrenci konseyi başkanının hazır bulunduğu toplantı, Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, toplantıda yaptığı konuşmada, öğrenci topluluklarını çok önemsediklerini belirterek, üniversite bünyesinde 219 öğrenci topluluğu bulunduğunu ifade etti.

Üniversitelerin sadece eğitim, araştırma ve derslerden ibaret olmadığını, özellikle genç kitleler için önemli bir yaşam alanı olduğunu kaydeden Ünüvar, “Öğrencilerin o sosyal hayatla bağlantısını kuran en temel enstrümanlardan birisi de öğrenci toplulukları. Ankara Üniversitesi de Türkiye’de öğrenci toplulukları bakımından en zengin üniversitelerden biri” ifadelerini kullandı.

Ünüvar, gerek akademik kadro ile öğrenci arasında gerekse Ankara Üniversitesi ile toplum arasında köprü görevi de gören öğrenci toplulukları sayesinde öğrencilerin pek çok alanda birikimlerini ifade etme, enerjilerini atma ve yeteneklerini gösterme imkânı bulduğunu kaydetti.

Üniversite bünyesinde yeni kurulan araştırma ve öğrenci dekanlıkları hakkında da katılımcılara bilgi veren Ünüvar, öğrencilere mezun olduktan sonra “İyi ki Ankara Üniversitesinde okumuşum” dedirtmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Ünüvar’ın konuşmasının ardından öğrenci topluluğu akademik danışmanları ile başkan ve yöneticileri kendilerini tanıtarak, üniversite yönetiminden beklentilerini dile getirdi.

Toplulukların çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Meryem Bulut yönetiminde bir süre daha devam etti.