Ankara Üniversitesi Yönetiminden Kastamonu ve Çankırı Karatekin Üniversitelerine Ziyaret

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve daire başkanlarından oluşan heyetle Kastamonu ve Çankırı Karatekin Üniversitelerini ziyaret etti.

1375. Yönetim Kurulu Toplantısı’nı üniversiteye bağlı Ilgaz ÖRSEM Tesislerinde gerçekleştiren Üniversite Yönetimi, Kastamonu Üniversitesine ziyarette bulundu. Ziyarette, iki üniversite arasında eğitim-öğretim alanındaki iş birliği imkânları ele alındı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, misafirperverliklerinden ötürü Rektör Topal ve ekibine teşekkür etti.

Ünüvar, doktorasını Ankara Üniversitesinde yapan Topal’a üniversite rozeti takdim etti.

Anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından Kastamonu ziyaretini kampüs ve şehrin tarihi mekânlarını gezerek tamamlayan Ankara Üniversitesi Yönetiminin bir sonraki durağı Çankırı oldu.

Rektör Ünüvar, makamında ziyaret ettiği Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yle bir süre sohbet etti. Ünüvar, karşılıklı hediye takdiminin ardından üniversite şeref defterini imzaladı.

Ünüvar ve beraberindeki heyet, daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Darülhadis İslam Araştırmaları Merkezini gezdi. Burada üniversite tanıtım filminin izlenmesinin ardından, ney dinletisi sunuldu.

Rektör Ünüvar, neyzenler arasında yer alan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi mezunu Mehtap Can’a üniversite rozeti hediye etti.

“Üniversitelerin Güçlerini Birleştirmesi Gerekiyor”

Ziyaret ettikleri Kastamonu ve Çankırı Karatekin Üniversitelerinin her ikisinin de kuruluşunda Ankara Üniversitesinin rolü bulunduğuna işaret eden Ünüvar, bu iki üniversiteyi de kendilerinden bir parça olarak gördüklerini dile getirdi.

Ankara Üniversitesinin, Türkiye’nin farklı yörelerinde, farklı illerinde bulunan üniversitelerle sağlıklı iş birliği kurma misyonuyla hareket ettiğinin altını çizen Ünüvar, “Kaldı ki dünyada artık büyük üniversiteler, farklı üniversitelerle iş birliği yaparak kapasite geliştirme yönünde önemli adımlar atıyor. Bugünkü ziyaretimizi de bu çerçevede bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Devletin üniversitelere hem fiziki alan hem donanım-teçhizat hem de insan gücü anlamında çok ciddi imkânlar sağladığını aktaran Ünüvar, şöyle devam etti:

“Öğrenci sayımız artıyor, akademisyen sayımız artıyor. Üretimimizin de buna paralel bir artış içerisinde olması gerekiyor. Sadece akademik üretim değil; aynı zamanda ekonomiye, sosyal hayata, topluma katkı anlamında da ciddi birtakım çıktıların, ürünlerin olması gerekir. İşte bu ürünlerle ilgili mutlaka yaptığımız ve yazdığımız şeylerin raflarda kalmaması için adımlar atmamız lazım. Bu bağlamda üniversitelerin güçlerini birleştirmesi gerekiyor.”

“Üniversiteler İş Birliği İçerisinde Olmak Zorunda”

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Harun Çiftçi de Ankara Üniversitesi akademisyenlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Çiftçi, “Sizlerin buraya gelmesi bizim için çok önemli. Üniversiteler iş birliği içerisinde olmak zorunda. Bazı değerler paylaşıldıkça çoğalır. Güç birliği yapacağız. Güzel bir sinerji oluşturacağız” ifadelerini kullandı.