Ankara Üniversitesi, Zanzibar Devlet Üniversitesine Diş Tedavi Üniteleri Hibe Ediyor

Ankara Üniversitesi ile Tanzanya’nın Zanzibar Devlet Üniversitesi arasında, çeşitli diş tedavi ünitelerinin hibesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Geçtiğimiz aylarda teknolojik cihazlarla donatılmış yeni binasına taşınan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bir süredir eğitim desteği sağladığı Zanzibar Devlet Üniversitesine bu kez diş tedavi üniteleri hibe ederek, teçhizat desteği sağlıyor.

Bu kapsamda Ankara Üniversitesi ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’nin Zanzibar Devlet Üniversitesi arasında, iş birliği protokolü hazırlandı.

Protokol imza töreni; Rektörlük Senato Salonu’nda, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan ve öğretim üyeleri ile Zanzibar Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohamed Makame Haji, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve diğer yöneticilerin yanı sıra yine aynı ülkede bulunan Muhimbili Üniversitesinden konukların katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu da Tanzanya’dan çevrim içi katıldı.

Büyükelçi Güllüoğlu, Türkiye-Tanzanya ilişkilerini iki taraflı geliştirmek için gayret gösterdiklerini belirterek, bu iş birliği için özellikle teşekkür ettiğini dile getirdi.

İkili iş birliğini her alanda geliştirmek için hazır olduklarını, sağlığın da özel alanlardan birisi olduğunu vurgulayan Güllüoğlu, “Kurumlarımızın bu iş birliği bizim için çok değerli” ifadesini kullandı.

Rektör Ünüvar da geçtiğimiz aylarda Tanzanya’ya gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatarak, Tanzanya’da Türkiye’ye karşı büyük bir muhabbet olduğunu gördüklerini, bundan da büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İmzalanacak protokolle hibe diş tedavi ünitelerinin Zanzibar Devlet Üniversitesine gönderileceğini kaydeden Ünüvar, “Aynı zamanda Erasmus programımızı da uzatıyoruz. Tanzanya ile ilişkilerimiz çok iyi. Bu konuda Sayın Büyükelçimizin de büyük desteğini görüyoruz” diye konuştu.

Zanzibar Devlet Üniversitesi Rektörü Haji ise, bu iş birliğinin Türkiye ile Tanzanya ilişkilerini daha ileriye taşıyacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol, her iki rektör tarafından Büyükelçi Güllüoğlu’nun şahitliğinde imzalandı. Protokolle Zanzibar Devlet Üniversitesine hibe edilecek Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi envanterinde kayıtlı 10 adet diş tedavi ünitesi, Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Tanzanya’nın Ankara Büyükelçiliğinin de desteğiyle Tanzanya’ya ulaştırılacak.