Ankara Üniversitesinde Çevre, Bilim ve Teknoloji Şenliği

Türkiye’nin biyoçeşitlilik açısından en zengin yerleşkeleri arasında yer alan Ankara Üniversitesi Beşevler Yerleşkesinde, “Dünya Çevre Günü” dolayısıyla bilim ve eğlencenin iç içe olduğu “Çevre, Bilim ve Teknoloji Şenliği” gerçekleştirildi.

Etkinlik dolayısıyla Güneş Meydanı’nda kurulan stantlarda, Ankara Üniversitesini TEKNOFEST’te temsil eden öğrencilerin geliştirdikleri çevre ve teknoloji ağırlıklı projeler, İstanbul’daki festivale gelemeyenler için bir kez daha sergilendi.

Gün boyu “kampüste spor var” mottosuyla sportif etkinliklerin yapıldığı şenlik alanında, çocuklar için de öğretici mini oyun alanları oluşturuldu.

Şenlikte öğrencilerle bir araya gelen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesinin sadece köklü geçmişiyle değil, aynı zamanda yerleşkeleri ve yaşam alanlarıyla da çok güçlü bir üniversite olduğunu ifade etti.

Etkinliğin yapıldığı Güneş Meydanı’nın Ankara Üniversitelilerin buluşma noktası olduğunu aktaran Ünüvar, “Biz Ankara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin, idari personelimizin yerleşkelerimizden en güzel şekilde yararlanmasını istiyoruz. Bu sebeple bugün de Çevre, Bilim ve Teknoloji Şenliği’ni yapıyoruz” dedi.

“Neden çevre? Neden teknoloji?” diye soran Ünüvar, “Giderek teknolojiye doğru kaydığımız bir dönemdeyiz. Teknoloji çok fazla hayatımıza giriyor ama bu çevreyi ihmal etmemizi gerektirmiyor. Asıl vermek istediğimiz mesaj, biz teknolojiyle işlerimizi kolaylaştırıyoruz ama çevrenin içerisinde yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz Beşevler Yerleşkesi de yeşilliğiyle, sportif, sanatsal etkinliklerin yapılabildiği alanlarıyla Türkiye’nin en güzel yerleşkelerinden biri” şeklinde konuştu.

Ünüvar, şenliğe katılanların bir yandan eğlenirken bir yandan da çevreyle ilgili konularda akademisyenlerle sohbet etme imkânı bulduğunu dile getirerek, “İstiyoruz ki çocuklarımız hayatlarının ilkbaharından sonbaharına kadar çevre duyarlılığına sahip bireyler olsunlar” ifadesini kullandı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca döner ikram edilen öğrenciler, DJ performansı ve Rana Türkyılmaz’ın şarkılarıyla eğlencenin tadını çıkardı.