Ankara Üniversitesinde Depremzedeler İçin Yardım Seferberliği Sürüyor

Ankara Üniversitesi tarafından başlatılan ayni yardım kampanyası kapsamında deprem bölgesine 3 tır ve 2 kamyonun ardından 3 tır dolusu yardım malzemesi daha gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin hemen ardından Ankara Üniversitesi yönetimince başlatılan ayni yardım kampanyası, tüm hızıyla devam ediyor.

Üniversite bünyesinde kurulan Deprem Kriz Merkezi koordinasyonunda yürütülen kampanya ile toplanan battaniye, giyecek, ayakkabı, bere, atkı, uyku tulumu, yatak, dayanıklı gıda, bebek maması, ıslak mendil, ısıtıcı, su ve ilk yardım seti ile hijyen ürünlerinden oluşan ihtiyaç malzemeleri, Beşevler 10. Yerleşkesinde lojistik merkezine dönüştürülen personel yemekhanesinde tasnif edilerek, kolilere yerleştirildi. Binlerce koli öğrenciler ve çalışanlar tarafından insan zinciri oluşturularak, tırlara yüklendi. Uluslararası öğrencilerin de desteğiyle gece geç saatlere kadar devam eden çalışmalarla doldurulan tırlar Adıyaman, Hatay’ın Altınözü ilçesi ve Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine uğurlandı.

Ankara Üniversitesinde yürütülen kampanya ile şu ana kadar toplam 6 tır ve 2 kamyon yardım malzemesi bölgeye gönderilirken, yardım malzemeleri ulaştıkları noktalarda dağıtım için AFAD’a bağlı merkezlere teslim ediliyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, deprem bölgesindeki yaraların sarılması için canla başla çalışan Ankara Üniversitesi öğrencilerine, çalışanlarına ve mezunlarına teşekkür etti.